Tragedie în sport după ce o sportivă de doar 21 de ani a murit! Cum a fost posibilă o asemenea dramă

Moldoveanu Camelia 21.09.2021, 16:57
Tragedie în sport după ce o sportivă de doar 21 de ani a murit! Cum a fost posibilă o asemenea dramă

Eveniment tragic în sport. Eszter Jeles, o tânără jockey de doar 21 de ani, a muri după două săptămâni în care medicii s-au chinuit să o țină în viață. Aceasta a ajuns la spital în urma unui accident suferit într-o competiție.

A murit la doar 21 de ani. Tragedie în sport

Eszter Jeles a participat pe data de 5 septembrie la Campionatul mondial de amatori și în cadrul cursei desfășurate pe hipodromul Veliefendi din Istanbul a suferit un accident grav. Sportiva de 21 de ani participa alături de calul ei, Tomas, însă a căzut și s-a rănit.

Tânără jockey de origine maghiară a fost transportată de urgență la spital, însă Jockey Club-ul din Turcia a anunțat după două săptămâni moartea acesteia:

Imediat după accident, a fost transportată la spital pentru tratament. A fost operată a doua zi și doctorii i-au continuat tratamentul. Din păcate, Eszter Jeles și-a pierdut viața, în ciuda eforturilor cadrelor medicale”.

Eszter Jeles a participat și la „Galopul Național”, acolo unde a terminat pe locul patru. Ea avea un talent nativ și nu a mers niciodată o școală de călărie, fiind pe cal de la vârsta de patru ani.

Dusan Ivkovic a murit, răpus de o boală necruțătoare

Dusan Ivkovic, legendarul antrenor de baschet, a murit joi, răpus de pasiunea moștenită de la părinți. „Duda” avea 77 de ani, o carieră greu de egalat și aproape imposibil de depășit. Cinci titluri în patru competiții europene, 14 trofee, 46 de ani de carieră și peste 2.000 de meciuri oficiale și amicale.

Dusan Ivkovic, cunoscut de iubitorii de baschet sub numele „Duda”, s-a născut pe 29 octombrie 1943, la Belgrad. Cu toate că s-a pregătit pentru a deveni un inginer geodez, avea să nu profeseze niciodată și să facă din pasiunea pentru baschet o carieră impresionantă. Dusko Vujosevic, fostul antrenor al BT Cluj-Napoca,a povestit despre marea pasiune moștenită de la părinți care l-a îmbolnăvit pe „Duda”.

Avea afecțiuni specifice crescătorilor de porumbei. Era o tradiție a familiei și iubea porumbeii la fel de mult ca baschetul. Marile lui pasiuni. S-a infectat și i s-a acumulat lichid în plămâni.

Mi-l voi aminti întotdeauna pentru cum știa să se impună. Tot ceea ce a făcut în baschet a făcut într-un stil monumental. Era atât de dedicat… Suntem mai săraci fără el”.

Ivkovic creștea porumbei nu doar acasă, în Serbia, ci și pe la echipele unde activa. Avea o clauză în toate contractele conform căreia trebuia să primească o casă cu zone speciale pentru creșterea și antrenarea porumbeilor.”

Urmăriți Playsport.ro și pe