Transfer incredibil la Barcelona! Xavi vrea să aducă un atacant de 35 de ani, care a jucat la Napoli

Ștefănescu Dragoș / 04.12.2021, 08:53
Transfer incredibil la Barcelona! Xavi vrea să aducă un atacant de 35 de ani, care a jucat la Napoli

Barcelona este într-o perioadă de reconstrucție după venirea lui Xavi pe banca tehnică. Catalanii încearcă să formeze un lot competitiv cu resurse financiare limitate. Ultimele zvonuri din tabăra Barcelonei anunță că Xavi vrea să aducă un atacant de 35 de ani.

Xavi vrea să aducă un atacant de 35 de ani

Barcelona trece printr-o perioadă extrem de delicată. De la venirea lui Xavi pe banca tehnică, catalanii încearcă cu disperare să se întărească pentru a redeveni o forță în La Liga. Având un lot foarte tânăr, Barcelona duce lipsă de un atacant clasic. Olandezul Luuk de Jong nu este pe placul lui Xavi, iar Kun Aguero a fost nevoit să se retragă din cauza unor probleme cardiace. Memphis Depay a fost până acum cel mai prolific jucător din ofensiva catalanilor, însă nici el nu este un atacant de careu.

După ce transferul lui Raheem Sterling pe „Camp Nou” a picat, Barcelona este în căutare de noi soluții. Astfel, Edinson Cavani a devenit ținta numărul unu a echipei catalane. Aflat într-o postură neclară la Manchester United, atacantul pare tentat să plece. Cavani nu intenționează să-și prelungească contractul care expriă la finalul acestui sezon. Conform celor de la The Times, uruguayanul și-a dorit de mult timp să ajungă pe Camp Nou. Pentru Cavani ar putea fi ultima lui șansă de a mai evolua la un nivel atât de ridicat, având în vedere vârsta pe care o are.

Totuși, Edinson Cavani nu pare tentat de o mutare pe Camp Nou în perioada de mercato din această iarnă. Atacantul vrea să vadă cum se va schimba situația lui la United după venirea lui Ralf Rangnick. În plus, Barcelona nu are fondurile necesare pentru eventualul transfer al său la începutul lui 2022.

Thiago a refuzat o întoarcere pe Camp Nou

Prima mutare a lui Xavi la Barcelona a fost aducerea veteranului brazilian Dani Alves (38 de ani). Tehnicianul spaniol speră ca Alves să poată insufla tinerilor jucători de pe Camp Nou spiritul său de învingător.

Un alt jucător pe care tehnicianul spaniol ar dori să-l readucă pe Camp Nou este Thiago Alcantara. Acesta a părăsit gruparea blaugrana în vara anului 2013. Mijlocașul spaniol este în prezent jucătorul lui Liverpool și a revenit recent după o accidentare mai lungă. Conform publicației catalane El Nacional, Thiago nu este interesat să revină la Barcelona deoarece nu crede în proiectul lui Xavi și preferă să fie rezervă la Liverpool. Mijlocașul consideră că Barcelona se află în declin și nu are șanse la trofee.