Transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund, pe lista de priorități pentru un club uriaș din Europa

Bordei Radu / 20.09.2021, 21:05
Transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund, pe lista de priorități pentru un club uriaș din Europa

Barcelona nu se împacă cu gândul că nu mai face parte din elita fotbalului. Vara aceasta a fost una de coșmar pentru catalani. Clubul se confruntă cu o criză financiară de proporții, de aceea nou președinte, Laporta, a luat niște măsuri dure, dar necesare.

Cea mai grea pierdere a fost cea a simbolului Leo Messi. A fost o lovitură din care Barcelona își va reveni cu greu. Suporterilor încă nu le vine să creadă că idolul lor joacă acum, la Paris. Noii conducători ai Barcelonei speră că aceste sacrificii să nu fi fost în zadar. Anul viitor pregătesc mutări importante. 

Erling Haaland, „bomba” care poate readuce Barcelona în prim planul fotbalului european. La ce transferuri visează Laporta

Ăresa din Spania anunță că Barcelona pregătește vara viitoare niște transferuri uriașe, care să îi mai liniștească pe fani. Mai ales că, șa meciul cu Bayern, s-a văzut că gruparea catalană nu mai este printre protagonistele continentului. Mai ales după plecarea lui Messi, Barcelona nu poate să mai aibă pretenții.

Erling Haaland este unul din cele mai importnate nume care vor fi disponibile vara viitoare. Cluburile mari se vor înghesui să plătească clauza de 75 de milioane. Lupta va fi pentru semnătura norvegianului cu cifre incredibile: 68 de goluri, în 67 de partide. Norvegianul ar putea fi tentat să vină și să fie noul idol al catalanilor.

Barcelona va căuta încă două transferuri de vis. Paul Pogba este următorul nume uriaș pe listă. Internaționalul francez nu a semnat prelungirea contractului cu Manchester United. Este adevărat că mijlocașul pare tentat să rămână, mai ales după transferurile lui Cristiano Ronaldo și Raphael Varane. Acum, campionul mondial pare convins că United se poate bate pentru trofee importante și nu ar mai părăsi Premier League. Dacă, totuși, nu va semna, Barcelona se va bate și cu Juventus.

Dani Olmo este ultimul pe listă. Internaționalul spaniol ar fi venit și în această vară, dar Leipzig nu a fost mulțumită de ofertă.

”Noua Barcelona” vrea să domine iar fotbalul

O nouă echipă va avea, probabil, un nou antrenor. Ronald Koeman nu corespunde pretențiilor lui Laporta. Olandezul este apreciat că a dat credit jucătorilor tineri, dar nu apre să aibă soluții, mai ales la meciurile importante. Fără Messi, Koeman a adoptat o tactică destul de prudentă, iar Laporta nu este de acord cu acest lucru.

Vara viitoare este așteptat fostul mare mijlocaș, Xavi Hernandez. De la acesta se așteaptă să readucă „fotbalul șampanie”, la Barcelona