Transferul momentului în Europa s-a făcut: „A sosit Artistul”. Chelsea și-a asigurat serviciile lui Joao Felix

Dragos Stefanescu 11.01.2023, 21:00
Transferul momentului în Europa s-a făcut: „A sosit Artistul”. Chelsea și-a asigurat serviciile lui Joao Felix

Chelsea a reușit cea mai importantă mutare a începutului de an. Londonezii l-au transferat pe Joao Felix de la Atletico Madrid. Lusitanul va juca pe Stamford Bridge sub formă de împrumut până la finalul acestui sezon.

Chelsea a dat lovitura începutului de an. Londonezii l-au transferat pe Joao Felix

Chelsea a dat lovitura pe piața transferurilor din această iarnă. Londonezii au anunțat oficial transferul lui Joao Felix (23 de ani). Portughezul a fost adus sub formă de împrumut de la Atletico Madrid, până la finalul acestui sezon.

Potrivit presei britanice, Chelsea le va plăti madrilenilor 11 milioane de euro pentru acest împrumut. Totodată londonezii îi vor plăti integral salariul lui Joao Felix pe toată perioada împrumutului. Totuși, în contractul lusitanului nu există nicio clauză pentru un transfer definitiv la Chelsea. Dacă londonezii vor fi mulțumiți de randamentul lui Felix ar putea demara ulterior negocieri cu Atletico pentru o mutare definitivă.

Atletico Madrid l-a transferat pe Joao Felix în 2019 de la Benfica Lisabona pentru nu mai puțin de 126 de milioane de euro. Portughezul este cel mai scump jucător din istoria clubului madrilen.

Prima declarație a lui Joao Felix după ce a semnat cu Chelsea

După ce a semnat contractul cu Chelsea, Joao Felix a oferit prima declarație din postura de jucător al formației londoneze. Portughezul s-a arătat foarte bucuros de această mutare și vrea să ajute cât mai mult echipa să-și atingă obiectivele.

Chelsea este una dintre marile echipe ale lumii și sper să ajut echipa să-și atingă toate obiectivele. Sunt foarte, foarte fericit să fiu aici și sunt foarte încântat să evoluez pe Stamford Bridge”, a declarat Joao Felix.

Chelsea face transferuri la foc automat

În prezent abia pe locul 10 în Premier League, Chelsea încearcă să se întărească pentru a prinde un loc între primele 4 echipe ale campionatului englez. Misiunea nu este una deloc la îndemână. Având în vedere faptul că după 17 etape, „The blues” sunt la 10 puncte de United, ocupanta ultimei poziţii ce garantează accesul în grupele Champions League.

După ce şi-au asigurat serviciile lui David Fofana, Chelsea a pus ochii pe Marcus Thuram. Conform jurnalistului Fabrizio Romano, londonezii îl doresc chiar în această iarnă pe internaționalul francez. Deşi în vară l-ar lua gratis deoarece Thuram se va afla la finalul contractului cu Borussia Monchengladbach.

Totuşi, pentru a-şi asigura semnătura jucătorului de 24 de ani, londonezii ar fi dispuşi să le plătească nemților o sumă de bani acum. De fiul fostului mare fotbalist Lilian Thuram se interesează şi alţi granzi ai Europei. Manchester United, Inter Milano, Bayern Munchen şi chiar PSG şi-au manifestat şi ele interesul pentru atacantul care a jucat finala Cupei Mondiale din Qatar.

Cota sa de piaţă în acest moment este de 32 de milioane de euro. Ea a crescut după prestaţiile de la turneul final din Qatar. În afara ultimului act, Thuram a mai bifat minute şi în alte 4 întâlniri. Atacantul  este la cel mai bun sezon din carieră în tricoul formaţiei din Bundesliga. El a marcat deja 10 goluri în cele 15 meciuri disputate în această stagiune și este al treilea golgheter al campionatului german. În faţa sa se află acum doar Nkunku şi Fullkrug.

Urmăriți Playsport.ro și pe