Transferul momentului! Lukaku pleacă de la Chelsea. Suma infimă pe care o primesc britanicii pentru atacantul care a scris istorie la Inter

Olteanu Ștefan / 22.06.2022, 13:27
Transferul momentului! Lukaku pleacă de la Chelsea. Suma infimă pe care o primesc britanicii pentru atacantul care a scris istorie la Inter

Romelu Lukaku (29 de ani) pleacă de la Chelsea după doar un sezon și se întoarce la Inter Milano, acesta este transferul momentului în fotbalul mondial. Totuși, belgianul va părăsi Stamford Bridge doar sub formă de împrumut pentru un an! Toate detaliile mutării au fost deja dezvăluite în presa internațională.

Chelsea și Inter Milano au bătut palma pentru transferul momentului. Lukaku pleacă de la echipa londoneză

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat în urmă cu puțin timp transferul momentului în actuala fereastră de mercato, și anume că Romelu Lukaku pleacă de la Chelsea pentru a se întoarce la Inter Milano.

Interesant este că Inter și Chelsea ajuns din nou la o înțelegere în privința lui Lukaku, după ce în august 2021 londonezii îl cumpărau din Italia în schimbul uriașei sume de 113.000.000 de euro. Din nefericire, belgianul nu s-a impus pe Stamford Bridge și treptat a căzut în dizgrația antrenorului Thomas Tuchel.

Astfel, după doar un sezon, Lukaku se va întoarce la Inter, club pentru care a evoluat în intervalul 2019 – 2021 și pentru care a reușit cele mai notabile performanțe ale carierei.

Potrivit sursei menționate, Lukaku nu va fi cedat definitiv la Milano, ci doar sub formă de împrumut pentru sezonul 2022 – 2023. Chelsea va încasa, totuși, o sumă fixă de 8.000.000 de euro. Cu aceeași sumă va fi răsplătit din punct de vedere contractual și Romelu Lukaku odată cu mutarea în Serie A.

De asemenea, Chelsea se va mai putea alege și cu o sumă extra de bani, în funcție de performanțele pe care Inter le va obține cu Lukaku în teren.

Un alt aspect important al tranzacției este că londonezii nu au inclus în contract o clauză cu opțiune de cumpărare pentru Inter. Astfel, din vara anului 2023, Romelu Lukaku se va întoarce pe Stamford Bridge, unde mai are contract până pe 30 iunie 2026.

Vreau să le cer scuze suporterilor lui Inter. Eu cred că lucrurile ar fi trebuit să se petreacă altfel. Am spus întotdeauna că Inter rămâne în inima mea. Mă voi întoarce acolo, sper cu adevărat. Sunt îndrăgostit de Italia”, spunea Lukaku pentru  Sky Sport Italia, în decembrie 2021.

Se reface perechea Lukaku – Lautaro în atacul lui Inter. Nerazzurrii visează la un nou titlu

Romelu Lukaku s-a simțit cel mai bine în perioada petrecută la Inter, lucru pe care nu s-a ferit să îl dezvăluie nici după transferul la Chelsea. La capătul sezonului 2020 – 2021, belgianul a contribuit în dreptul lui Inter cu 30 de goluri și 10 pase decisive. Mulțumită acestor reușite, el a cucerit titlul în Serie A alături de nerazzurri. De asemenea, la capătul acelui sezon Lukaku a fost desemnat jucătorul anului!

În cele două sezoane pe care le-a petrecut la Inter, Lukaku a marcat 64 de goluri și a oferit 16 assist-uri, într-un total de 95 de meciuri.
În schimb, la Chelsea cifrele sale au fost mult mai modeste. În sezonul 2021 – 2022, el a marcat 15 goluri și a oferit două pase decisive, în 44 de meciuri.

La Inter Milano, Romelu Lukaku va face din nou cuplu cu Lautaro Martinez în atac. Cei doi speră să contribuie la cucerirea unui nou titlu pentru nerazzurri. După plecarea lui Lukaku, forma lui Lautaro Martinez a fost, de asemenea, într-o vizibilă scădere.

70.000.000 de euro este cota de piață a lui Lukaku, potrivit Transfermarkt.

Cristi Chivu a depănat amintiri de la Inter. Făcea echipă cu Dejan Stankovic în grupul „țiganilor adevărați”.