Transferuri ciudate făcute de Gică Hagi! Farul a semnat cu doi fotbaliști care n-au putut să facă față la Academica Clinceni! Pe cine a adus „Regele” la Constanța

Olteanu Ștefan / 21.04.2022, 21:43
Transferuri ciudate făcute de Gică Hagi! Farul a semnat cu doi fotbaliști care n-au putut să facă față la Academica Clinceni! Pe cine a adus „Regele” la Constanța

Gică Hagi a realizat două transferuri pentru următorul sezon de Liga 1, însă mutările făcute de antrenorul lui Farul Constanța sunt oarecum surprinzătoare. „Regele” ar fi ajuns la un acord cu Ayrton Mboko (24 de ani) și Jeremy Corinos (25 de ani), ambii de la Academica Clinceni. Interesant e că niciunul dintre ei nu a impresionat la Clinceni, iar în ultimele două etape nici măcar nu s-au aflat în lotul ilfovenilor.

Gică Hagi a bătut palma cu doi străini de la Academica Clinceni! Transferuri proaspete făcute de antrenorul Farului

Farul Constanța s-a calificat în play-off în acest sezon, însă prestația echipei lui Gică Hagi nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și antrenorul a început deja campania de transferuri pentru stagiunea următoare.

„Regele” a aruncat un ochi la echipele din play-out-ul campionatului și a realizat două mutări surprinzătoare. Potrivit Ziare.com, Gică Hagi ar fi ajuns la un acord cu Ayrton Mboko și Jeremy Corinos, ambii de la Academica Clinceni.

Mboko este un fundaș dreapta de origine belgiană și a semnat cu Academica în februarie 2022. Însă, el nu a impresionat cu evoluțiile sale și a adunat doar 7 meciuri în tricoul ilfovenilor.
De asemenea, Jeremy Corinus, mijlocaș defensiv de origine franceză, a semnat cu Academica tot în iarna acestui an. Însă, la fel ca Mboko, Corinus nu a apucat să bifeze decât cinci apariții în tricoul ilfovenilor.

Ayrton Mboko și Jeremy Corinus nu au făcut parte din lotul Academicii la ultimele două dueluri din play-out, iar sursa citată susține că ei și-au reziliat deja contractele cu trupa ilfoveană.

Atât Mboko, cât și Corinus sunt deja la Constanța, unde urmează să înceapă antrenamentele alături de formația pregătită de Gică Hagi. Din păcate pentru ei, nu vor avea drept de joc în finalul acestui play-out. Însă, vor putea să demonstreze de ce sunt capabili în startul stagiunii 2022 – 2023.

Au fost doriți și de Rapid

Tot sursa indicată dezvăluie că Ayrton Mboko și Jeremy Corinus s-au aflat și pe lista de achiziții a Rapidului. Însă, Gică Hagi a venit cu propuneri mai tentante și a reușit să le câștige încrederea fotbaliștilor.

Ayrton Mboko este internațional belgian de tineret și a fost crescut de academia clubului Standard Liege. Cota lui de piață este de 300.000 de euro. La Farul Constanța, Mboko ar urma să îl înlocuiască pe Damien Dussaut. Acesta din urmă ar urma să plece de la Farul la finalul sezonului.

Jeremy Corinus a fost crescut de academia clubului Bordeaux, iar în carieră a mai evoluat pentru Amiens, Gozzano, Ajaccio și Fermana. Cota lui de piață este de 200.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

Situație critică pentru Gică Hagi înaintea meciului cu FCSB. La ce artificiu trebuie să apeleze după ghinionul de la partida cu Universitatea Craiova.