„Trebuia să ieșim de pe teren de 30-40 de ori, de câte ori ne-au făcut țigani”. Stanciu, confesiuni după nebunia de la România – Kosovo. Ce i-a spus vedeta Muriqi

Ioan Valentin Oprea 22.09.2023, 14:47
„Trebuia să ieșim de pe teren de 30-40 de ori, de câte ori ne-au făcut țigani”. Stanciu, confesiuni după nebunia de la România – Kosovo. Ce i-a spus vedeta Muriqi

Căpitanul naţionalei României, Nicuşor Stanciu, acuză comportamentul kosovarilor de la meciul de pe „Arena Naţională”.

Actualul fotbalist al saudiţilor de la Damac afirmă că tricolorii au fost victime ale rasismului la Pristina, dar şi în multe alte deplasări, dar niciodată nu s-au plâns la arbitrii şi nu au dat bir cu fugiţii de pe teren.

De câte ori am fost făcuţi ţigani, trebuia să ieşim de pe teren de 30-40 de ori, dar noi nu am făcut niciodată mare scandal din cauza asta”, a precizat Stanciu, pentru Fanatik.

Întrebat dacă ar fi necesar să fie adoptate măsuri dure împotriva ultraşilor din grupul „Uniţi sub Tricolor”, jucătorul în vârstă de 30 de ani s-a ferit să abordeze pe larg acest subiect.

Nu-i vorbeşte de rău pe ultraşii din „Uniţi sub Tricolor”

Stanciu a ţinut să le mulţumească fanilor pentru sprijinul pe care îl acordă naţionalei la fiecare meci şi a transmis că tricolorii nu s-au simţit niciodată singur, chiar şi în deplasări lungi precum cele din Insulele Feroe sau Islanda.

Nu putem controla ce fac fanii, dar până la urmă grupul acela al suporterilor, «Uniți sub Tricolor», a fost singurul care a venit peste tot, în orice deplasare, și în Feroe, și în Islanda, peste tot. Niciodată nu am simțit că jucăm în deplasare, i-am auzit, au fost aproape de noi. Nu mă apuc eu să îi critic, sunt lucruri pe care noi, fotbaliștii, nu le putem controla”, a adăugat Stanciu.

În timpul partidei cu ex-iugoslavii, Stanciu s-a întreţinut, preţ de câteva minute, cu Muriqi, vedeta din linia de atac a naţionalei din Kosovo. Internaţionalul tricolor i-a explicat lui Muriqi că jucătorii nu pot să controleze reacţiile şi scandările fanilor, iar kosovarul i-a dat dreptate acestuia.

Înțelegea că nu putem controla noi ce se întâmplă în tribună, la fel cum nici ei, în Kosovo, nu au putut controla faptul că nu ne-am auzit imnul, am fost huiduiți și numiți «țigani»”, a mai completat Stanciu.

Se aşteaptă la o atmosferă frumoasă la disputa cu Andorra

Deşi recunoaşte că suspendarea dicată de UEFA în urma scandalului de la partida cu Kosovo nu le-a picat deloc bine tricolorilor, Stanciu afirmă răspicat că prima reprezentativă nu îşi permite nicio eroare în faţa Andorrei.

UEFA va permite accesul pe stadion doar al copiilor sub 14 ani, iar Stanciu e convins că atmosfera de pe „Arena Naţională” va fi una foarte frumoasă.

Nu e prima dată când prima reprezentativă joacă în faţa copiilor. În 2019, la meciul cu Norvegia, naţionala condusă la acea vreme de Cosmin Contra a beneficiat de spirjinul din tribună al aproximativ 30.000 de copii.

Faptul că jucăm fără suporteri cu Andorra poate fi un dezavantaj, dar dacă vor avea voie copiii să vină la meci, indiferent câți vor fi, va fi o bucurie pentru noi să-i vedem în tribună. Sunt sigur că vor fi foarte gălăgioși”, a transmis, cu zâmbetul pe buze, Stanciu.

Urmăriți Playsport.ro și pe