Triumf al lui Marius Șumudică la Malatyaspor! Echipa românului a reușit să se califice în Cupa Turciei

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.12.2021, 21:00
Triumf al lui Marius Șumudică la Malatyaspor! Echipa românului a reușit să se califice în Cupa Turciei

Marius Șumudică a reușit să întrerupă seria negativă pe care a avut-o la Yeni Malatyaspor în ultima perioadă. Formația antrenorului român nu a mai reușit să câștige în ultimele 4 etape de Superlig, după ce a obținut două victorii în primele două meciuri cu Șumudică pe bancă.

Malatyaspor a înregistrat 3 înfrângeri și un egal în ultimele 4 etape de campionat. Remiza a fost însă chiar contra vicecampioanei Galatasaray, echipa românilor Cicâldău și Moruțan.

Victorie chinuită pentru Marius Șumudică în Cupa Turciei

Acest rezultat a avut rolul de a le „injecta” o doză puternică de moral jucătorilor lui Marius Șumudică. Fapt ce s-a văzut în meciul din „32”-imile de finală ale Cupei Turciei.

Yeni Malatyaspor a trecut, nu fără emoții, de Akhisarspor, echipă care evoluează în Liga 3 din Turcia. Jucătorii lui Șumudică au avut nevoie de prelungiri pentru a-și asigura calificarea, după ce la finalul primelor 90 de minute tabela a arătat scorul de 0-0.

S-a terminat 3-1 pentru Malatyaspor în cele din urmă, care s-a calificat astfel în „16”-imile de finală ale Cupei Turciei. Eliminat în finalul meciului cu Galatasaray, Șumudică a fost suspendat pentru acest meci, pe care l-a privit din zona tribunei oficiale.

Tetteh, Osman și Chouiar au marcat pentru Yeni Malatyaspor, în vreme ce Celik a egalat pentru oaspeți în minutul 111 din lovitură de la 11 metri.

Meci de foc pentru Yeni Malatyaspor în următoarea etapă de Superlig

A fost prima victorie obținută de echipa antrenorului român după cea din campionat contra celor de la Altay, scor 2-1, pe teren propriu pe data de 22 octombrie. După 14 etape, Malatyaspor se află pe locul 17 în Superlig, primul care retrogradează în Liga 2.

Distanța până la primul loc ce asigură salvarea de la retrogradare, ocupat de Kayserispor, este însă de numai 3 puncte în acest moment. Etapa următoare echipa lui Șumudică joacă în deplasare contra celor de la Konyaspor, echipă care se află pe locul 2 în Superlig.

FOTO. Show marca Marius Șumudică în tribune! Ce a putut să facă românul depășește orice imaginație