Tudor Băluță a explicat de ce a refuzat FCSB și a semnat cu Farul Constanța: „Era logic!”

Robert Zanfir / 01.08.2022, 08:28
Tudor Băluță a explicat de ce a refuzat FCSB și a semnat cu Farul Constanța: „Era logic!”

Tudor Băluță (23 ani) a explicat în presa din Anglia de ce a ales oferta celor de la Farul Constanța, deși a fost dorit și de FCSB. Mijlocașul a revenit în România la trei ani după ce a fost vândut de Gică Hagi la Brighton, în schimbul a 3 milioane de euro.

În 2019, Tudor Băluță era unul dintre cei mai curtați jucători români. Promovat de Hagi la Viitorul (actuala Farul Constanța – n.r.), mijlocașul strălucea la Campionatul European din Italia. Avea să ajungă cu naționala lui Mirel Rădoi până în semifinale. De aici la transferul la Brighton a fost doar un pas. Unul care i-a îndesat 3 milioane de euro lui Gică Hagi în buzunar.

Tudor Băluță a explicat de ce a refuzat FCSB și a semnat cu Farul Constanța

Impactul a fost, cum altfel, uriaș. Băluță nu a făcut față rigorilor din Premier League. A acuzat probleme medicale fără sfârșit. A prins doar o partidă în tricoul englezilor, care l-au împrumutat în Olanda, la Ado Den Hag, apoi la Dinamo Kiev.

Salvarea a venit de la același Gică Hagi. Specializat în „repatrieri”, patronul-manager este convins că îl va reinventa și pe Băluță. Este exact motivul pentru care olteanul a și preferat un transfer la Ovidiu, și nu în baza de la Berceni.

„Este antrenorul care mă cunoaște cel mai bine. Știam că, după o perioadă îndelungată fără să joc, am nevoie de cineva care să mă cunoască foarte bine, să știe de ce sunt capabil, să-mi cunoască calitatea și stilul de joc.

Era logic să lucrez din nou cu el. Și apoi a fost și revenirea pe radarul echipei naționale. Este un element important pentru mine. Este special să joc la echipa națională și vreau să mă implic.

Sunt încă tânăr și, când va veni momentul, mă voi gândi la următorul pas. Dar acum cred că am luat decizia corectă”, a spus Băluță într-un interviu acordat pentru The Athletic.

Noi am luat legătura cu el acum ceva timp. Gigi era fanul lui numărul 1. N-am vorbit cu el direct, dar ni s-a spus clar că sub nicio formă nu revine. Și că, dacă s-ar întoarce, ar reveni la Craiova. Și că are 45.000 salariu. Atât avea la Brighton,
Mihai Stoica, la Orange Sport.

7 selecții pentru echipa națională mare are Tudor Băluță, care a reușit 2 goluri în tricoul „tricolorilor” mici