Turcii i-au dat țeapă lui Gigi Becali la transferul lui Olimpiu Moruțan. Ce urmează să facă patronul FCSB

Moldoveanu Camelia 17.01.2022, 17:49

Gigi Becali și-a luat țeapă de la Galatasaray. Patronul FCSB nu și-a luat banii pentru Olimpiu Moruțan și amenință dur echipa din Turcia. Omul de afaceri a mărturisit că se aștepta să întâmpine astfel de probleme.

Gigi Becali nu a luat niciun ban pe Moruțan. Finanțatorul FCSB îi amenință pe cei de la Galatasaray

În vara anului 2021, Olimpiu Moruțan a fost transferat de către FCSB la Galatasaray. Echipa din România ar fi trebuit să încaseze 3,5 milioane de euro, însă turcii au uitat complet de bani. Mai mult, FC Botoșani așteaptă procentajul din transferul fostului lor jucător.

Cu toate acestea, Gigi Becali declară că s-a așteptat la astfel de probleme. Omul de afaceri știe că transferurile în Turcia și Arabia aduc mereu probleme și se pregătește să meargă și să facă plângere la FIFA sau UEFA.

De ce să fiu supărat pe Galata? Când vinzi în Turcia și Arabia, trebuie să știi că nu iei banii. Iei banii la FIFA sau UEFA la comisie.

Eu știam. Nu știu dacă există penalizări. Că nu iei imediat, nu e problemă. În șase luni tot îi iei. E calculat.

Dacă vinzi în Arabia, să știi că atunci când vine plata, e Emirul plecat în Miami, în New York, dar nu e problemă, că e miliardar. Astea sunt discuțiile pe care le aveam când vindem în Arabia. Discuțiile în Turcia sunt altfel: ’Luăm un credit acum, bașcanul are o afacere’. I-am spus lui Vali: ’Un singur telefon dai și apoi la comisie’”, a spus Gigi Becali, potrivit Digisport.

Românii au dezamăgit în Turcia

Olimpiu Moruțan a intrat în dizgrație la Galatasaray, iar ultimul meci de campionat al grupării Cim Bom Bom pare să confirme acest lucru. După ce s-a discutat despre posibilitatea ca fostul fotbalist de la FCSB să fie împrumutat la Yeni Malatyaspor, acesta a fost doar rezervă în partida jucată de echipa sa în deplasare cu Hatayspor în etapa cu numărul 21 din Superlig.

Moruțan a fost introdus pe teren abia în minutul 81 de către noul antrenor Dominic Torrent, cel care l-a înlocuit recent pe Fatih Terim. Mijlocașul ofensiv român în vârstă de 22 de ani l-a înlocuit chiar pe Alexandru Cicâldău, care nu a făcut un meci foarte bun.

Nici Moruțan nu și-a pus foarte mult amprenta pe joc, iar Galatasaray a înregistrat o nouă înfrângere usturătoare. Vicecampioana Turciei a pierdut cu scorul de 2-4 în fața celor de la Hatayspor, revelația acestui sezon în Turcia.

În vreme ce Hatayspor a urcat pe locul 3 în Superlig, Galatasaray a rămas pe poziția a 13-a, cu doar 27 de puncte acumulate în 21 de etape. Este fără îndoială cel mai slab sezon al galben-roșilor din ultimii mulți ani și se pare că nici venirea pe banca tehnică a fostului colaborator al lui Pep Guardiola nu are impactul scontat.

Urmăriți Playsport.ro și pe