U Cluj mizează în sezonul viitor pe un antrenor care a retrogradat cu fosta echipă în Liga 2

George Drafta 09.06.2023, 16:36
U Cluj mizează în sezonul viitor pe un antrenor care a retrogradat cu fosta echipă în Liga 2

Zvonurile din ultima perioadă au fost confirmate astăzi cu anunţul oficial al numirii în funcţia de antrenor al Universităţii Cluj a lui Toni Petrea.

Tehnicianul de 48 de ani, care a retrogradat cu Chindia  în ultima stagiune a Superligii, a semnat un contract pe două sezoane cu trupa ardeleană. Petrea îşi trece aşadar în CV a treia echipă de primă divizie pe care o pregăteşte, după FCSB şi formaţia târgovişteană. El a mai fost secund în cariera sa la Litex Loveci, Al Hilal, Al Wahda, Al Wasl sau Concordia Chiajna. Fiind în fiecare dintre aceste experienţe ajutorul lui Laurenţiu Reghecampf.

Petrea a făcut primele declaraţii din noua sa postură.

„E o bucurie să mă aflu aici, am avut ceva discuţii cu conducerea clubului în ultiam perioadă, m-am bucurat să vîăd interesul pentru mine, faptul că s-a şi concretizat această mutare mă face şi mai fericit. Ştiu la echipă am venit, cu mulţi suporteri, susţinută şi la antrenamente, iar asta spune multe despre acest club.

Încerc împreună cu stafful şi conducerea clubului să continuăm munca depusă de Ioan Ovidiu sabău şi să avem un trend ascendent în evoluţia noastră şi în rezultate”, a fost declaraţia lui Petrea la conferinţa de prezentare a sa la Universitatea.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Mişcări de trupe şi la nivelul lotului

U Cluj a renunţat la 7 jucători înainte să oficializeze instalarea lui Toni Petrea. Romario Pires, Florin Ilie, Denis Ispas, Adrian Bălan, Lorand Fulop, Aurelian Păun şi Ivan Goranov au fost anunţaţi că se va mai conta pe serviciile lor şi în viitorul sezon.
În locul lor vor fi aduşi alţi jucători care să crească nivelul echipei. Astfel încât „şepcile roşii” să evite emoţiile din ultimul sezon. Şi să atace chiar şi un  loc de playoff. Primii sosiţi în Ardeal sunt Daniel Popa şi Doru Popadiuc, foştii elevi ai lui Petrea la Chindia. Dar şi Bogdan Mitrea, ultima oară la Universitatea Craiova.
Universitatea Cluj a terminat pe locul 10 ultima ediţie a Superligii. Ardelenii au jucat şi finala Cupei României © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Universitatea Cluj a terminat pe locul 10 ultima ediţie a Superligii. Ardelenii au jucat şi finala Cupei României © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
„Cei care vor veni cu siguranţă se vor integra şi vor încerca să îndeplinească obiectivele echipei. Ne dorim o clasare mult mai bună decât sezonul trecut, încercăm să atingem playoff-ul. Contează ca jucătorii şi cei care vor veni să îşi dorească mai mult, au dovedit că pot, ţine de atitudine, de caracter.
Mai avem nevoie de un fundaş central, un fundaş stânga, un mijlocaş, când îţi propui obiective mai mari îţi trebuie dubluri pe toate posturile”, a mai adăugat noul tehnician al alb-negrilor.
Urmăriți Playsport.ro și pe