Ucrainenii au luat decizia finală. Unde se va ține următoarea ediție de campionat

Olteanu Ștefan / 28.05.2022, 15:28
Ucrainenii au luat decizia finală. Unde se va ține următoarea ediție de campionat

Ucrainenii au anunțat în mod oficial unde se va ține următoarea ediție de campionat, decizia finală fiind luată în cadrul ultimei Adunări Generale a Ligii Ucrainene de Fotbal. Sezonul 2022 – 2023 se va disputa tot în Ucraina, nu în Turcia sau Polonia, așa cum s-a vehiculat în ultimele săptămâni.

Nu renunță la fotbal pe timp de război! Ucrainenii au anunțat unde se va ține următoarea ediție de campionat! Decizia e finală

Vineri, 27 mai, cu ocazia Adunării Generale a Ligii Ucrainene de Fotbal, s-a luat decizia finală cu privire la unde se va disputa următoarea ediție de campionat.

Și, în mod surprinzător, aceasta nu avea loc nici în Turcia, nici în Polonia, așa cum s-a vehiculat recent. Fotbalul rămâne în Ucraina, au anunțat șefii Ligii. Deși țara se află în continuare sub bombardamentele rușilor, cei care conduc Liga Ucraineană de Fotbal au ales să programeze sezonul 2022 – 2023 pe propriul teritoriu.

Momentan, programul următoarei ediții nu a fost anunțat. Conform Sport.ua, calendarul competițional pentru campionat și Cupa Ucrainei urmează să fie dezvăluit ulterior.

Totuși există și câteva probleme. Formații precum Mariupol sau Desna nu mai pot evolua pe teren propriu, din cauza faptului că infrastructura din orașe a fost grav distrusă. Astfel, Liga a decis ca aceste două echipe să evolueze meciurile de „acasă” în alte orașe.

Trofeul de campioană nu a mai fost acordat în sezonul 2021 – 2022

Ucraina este lovită în continuare brutal de invazia Rusiei, iar în acest context sezonul 2021 – 2022 a fost șters cu buretele. Competiția s-a oprit după data de 24 februarie, iar Liga a decis să nu mai acorde trofeul de campioană la finalul stagiunii respective.

Totuși, dintr-un anumit punct de vedere, performanțele obținute de echipe până la data de 24 februarie contează. Liga Profesionistă de Fotbal din Ucraina a decis deja că toate formațiile participante în cupele europene pentru sezonul 2022 – 2023 vor fi stabilite în funcție de clasamentul din momentul întreruperii campionatului.

Astfel, Șahtior și Dinamo Kiev vor merge în preliminariile Champions League. Dnipro-1 va evolua în preliminariile Europa League, în timp ce Zorya și Vorskla vor lua parte în Conference League.

De asemenea, alte decizii importante au fost anularea Cupei Ucrainei și faptul că nicio echipă din subsolul clasamentului nu va retrograda.

Cum arăta clasamentul din Ucraina în momentul întreruperii campionatului:

 1. Șahtior – 47P
 2. Dinamo Kiev – 45P
 3. Dnipro-1 – 40P
 4. Zorya – 36P
 5. Vorskla – 33P
 6. Oleksandriya – 26P
 7. Desna – 25P
 8. Kolos – 24P
 9. Veres-Rivne – 23P
 10. Metalist 1925 – 19P
 11. Rukh Lviv – 18P
 12. Lviv – 17P
 13. Ch. Odessa – 14P
 14. Inhulets – 13P
 15. FC Minaj – 10P
 16. Mariupol – 8P

SPECIAL | Mircea Lucescu, virulent în presa din Germania! Atac la adresa granzilor din Europa: „Sunt dezamăgit! Nu au vrut sa joace cu Dinamo Kiev!”.