Mircea Lucescu le aduce la București pe Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Idee inedită a lui Il Luce înaintată către Federația din Ucraina

Ștefănescu Dragoș 28.03.2022, 15:32
Mircea Lucescu le aduce la București pe Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Idee inedită a lui Il Luce înaintată către Federația din Ucraina

De la revenirea în România, Mircea Lucescu s-a implicat direct în sprijinirea fotbaliștilor de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Acum, IL Luce a făcut o propunere inedită Federației din Ucraina. Tehnicianul român vrea să formeze o echipă cu jucători de la ambele echipe fanion din țara vecină. Această formație  ar urma să joace meciuri amicale la București.

Mircea Lucescu, propunere inedită pentru Federația din Ucraina

După izbucnirea războiului în Ucraina, Mircea Lucescu a fost nevoit să revină în România. De atunci, tehnicianul s-a implicat direct în sprijinirea fotbaliștilor din țara vecină.

Acum, Mircea Lucescu are o idee inedită. Tehnicianul român vrea să formeze o echipă cu jucători ucraineni de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, care să se antreneze și să joace amicale în România. Il Luce a înaintat deja propunerea Federației de Fotbal din Ucraina.

Am vorbit cu cei de la Federaţia Ucraineană de Fotbal şi le-am spus ce gânduri am. Ar fi bine să formăm o echipă comună cu jucători de la Dinamo Kiev şi Şahtior, care să se antreneze şi să joace în Bucureşti, înainte de meciul de Cupă Mondială dintre Ucraina şi Scoţia, din iunie.

La început ne-am gândit că jucătorii vor fi mai în siguranță în cantonamentul de la Dinamo, care se află la câțiva kilometri de Kiev. Nu am fost uluit. Cineva trebuia să facă ceva. Am ajutat cât am putut, am încercat tot posibilul. Familiile lor sunt în siguranță, iar acest lucru îi încurajează pe jucători.

Sidorchuk a devenit tată pentru a patra oară în timpul șederii sale la București, așa că acum are o legătură specială cu orașul”, a spus Mircea Lucescu, citat de new.sport.ua.

Mircea Lucescu a făcut o analiză obiectivă a jocului României

Înfrângerea suferită de naționala României în fața Greciei a declanșat un val de critici. Acestea au fost îndreptate atât către jucători cât și spre Edi Iordănescu.

Încercând să nu tragă concluzii încă de la primul meci, Mircea Lucescu a făcut o analiză obiectivă a jocului naționalei României. Marele tehnician a fost încântat de atmosfera de pe stadion și consideră că presiunea exercitată de public poate fi un aspect pozitiv de-a lungul timpului. Mai mult, Il Luce a subliniat că schimbările efectuate de Edi Iordănescu au avut un impact pozitiv în jocul echipei.

E de abia primul meci. Au fost combinații la cornere. Puțină precipitare, teamă, dar e un prim meci. Nu se pot trage concluzii imediat după acest joc. Atmosfera senzațională, stadion senzațional.

Presiunea publicului nu poate fi decât pozitivă cu timpul. În momentul când s-au făcut niște schimbări, s-a schimbat ritmul jocului, altă culoare a jocului, altă agresivitate”, a explicat Lucescu, conform Pro X.