Imagini în premieră de la dezastrul din baza FSCB, unde un om a murit carbonizat și doi au fost răniți! Plus reacția incredibilă a lui Becali!

Olteanu Ștefan / 31.03.2021, 11:51

Baza sportivă a echipei FCSB, situată în zona Berceni din București, a fost cuprinsă de un incendiu de proporții. Totul s-a întâmplat în cursul nopții de marți spre miercuri, iar la fața locului au fost trimise mai multe autospeciale pentru a interveni. În urma incendiului au fost raportate și mai multe victime. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a decedat.

Incendiu de proporții, la baza FCSB din Berceni! O persoană a murit și alte două au fost transportate la spital!

UPDATE. Incredibil! De la ce ar fi pornit incendiul.

Potrivit informațiilor obținute de PlaySport.ro, incendiul de la Baza Sportivă FCSB a pornit de la un bărbat de 70 de ani, care a adormit cu țigara aprinsă.
Salteaua de la pat ar fi luat foc, moment în care incendiul a izbucnit și flăcările s-au extins la 3 apartamente. Toate acestea au ars în totalitate.


UPDATE. Imagini EXCLUSIVE cu dezastrul de la Baza Sportivă FCSB!

Fotoreporterii PlaySport au ajuns la baza din Berceni, unde în noaptea de marți spre miercuri a izbucnit un incendiu la una dintre clădiri. În urma incendiului, un bărbat de 50 de ani a murit și alte două persoane au ajuns la spital.
PlaySport este prima publicație prezentă la fața locului.

Incendiu Baza Sportivă FCSB. Foto EXCLUSIV PlaySport.ro. Mai multe imagini, în galerie
Incendiu Baza Sportivă FCSB. Foto EXCLUSIV PlaySport.ro. Mai multe imagini, în galerie

UPDATE. Maior Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: „Nu avem indicii că existau și jucători în zonă.”

La ora sosirii primelor echipaje de pompieri în zona pentru care am fost chemați, circa 50 de persoane erau deja evacuate. Se alergaseră mulți singuri. Incendiul s-a propagat la trei camere, cel puțin. Colegii mei au scos și alți oameni de la etajul întâi al căldirii afectate. Cred că erau doar personal administrativ, fiindcă nu avem indicii că existau și jucători în zonă… Incendiul s-a produs sub forma unei arderi generalizate, doar la primul etaj al clădirii”, a spus purtătorul de cuvânt ISU București, Maior Daniel Vasile, pentru PlaySport.


UPDATE. Ioana Tufaru, fiica fostei actrițe Anda Călugăreanu, a locuit în blocurile din Baza Sportivă FCSB.

Blocul care a fost cuprins de flăcări în această noapte este dat în folosință de Gigi Becali unor oameni fără adăpost. În trecut, de ajutorul finanțatorului FCSB a beneficiat și Ioana Tufaru, care s-a mutat între timp în altă locuință pusă la dispoziție de Becali.

Noroc că acum 3 ani m-am mutat din acele blocuri, din Berceni, cu acordul lui Becali, la un alt sediu al lui, din Preciziei, unde sunt conditii cu mai bune. Am fost deșteaptă că am plecat, săracii oameni, au văzut moartea cu ochii! Dacă nu plecam de acolo era jale acum. Dar nu-i lasă Becali pe străzi, sunt oameni cu familii, cu copii mici, îi va duce în altă parte, că are suflet bun, până se repară totul”, a spus Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.


UPDATE. Prima reacție a lui Gigi Becali

Gigi Becali a oferit prima reacție, exclusiv pentru PlaySport.ro, după incendiul izbucnit la Baza Sportivă FCSB. Finanțatorul echipei din Liga I nu știa nimic despre cele întâmplate:

Ce incendiu? Ce mort? Nu știu nimic, nu știu despre ce vorbiți! Cum să se întâmple așa ceva?”, a spus Gigi Becali, pentru PlaySport.ro.

Gigi Becali a oferit prima reacție după incendiul de la Baza FCSB
Gigi Becali a oferit prima reacție după incendiul de la Baza FCSB

UPDATE. Comunicat oficial al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

La câteva ore după incendiul izbucnit la Baza Sportivă FCSB din Berceni, ISU a venit cu un comunicat oficial. Potrivit autorităților, persoana decedată este un bărbat de 50 de ani.

În această dimineață, ISUBIF a intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la etajul întâi al unei clădiri, în str. Drumul Leordeni. La momentul sosirii echipelor de intervenție s-a procedat la realizarea dispozitivelor pentru căutarea posibilelor victime, respectiv pentru stingerea incendiului. Construcția era compartimentată, iar incendiul s-a manifestat cu flacără și a afectat 3 camere, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Pe durata operațiunilor de intervenție a fost identificată o victimă, bărbat în vârstă de 50 ani, care era decedat (carbonizat) într-una dintre camere. Echipajele SMURD au acordat primul ajutor unui bărbat cu expunere la fum, respectiv unei alte victime, care prezenta un atac de panică, fara a se impune transportul acestora la spital. Au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, respectiv trei echipaje SMURD”, se arată în comunicatul ISU.


UPDATE EXCLUSIV. Clădirea în care Gigi Becali adăpostește oameni nevoiași a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit unor informații obținute de PlaySport.ro, incendiul a pornit la „Clădirea 7” a complexului. În construcția respectivă sunt cazate persoane prin intermediul fundației lui Gigi Becali. Mai exact, finanțatorul FCSB ajută oameni ai străzii și chiar refugiați, oferindu-le un acoperiș deasupra capului.
De menționat este faptul că respectiva clădire are o intrare separată față de cea principală, care duce în baza de pregătire a fotbaliștilor de la FCSB.


Baza sportivă a FCSB-ului a fost cuprinsă de un incendiu. Tot s-a întâmplat în această noapte, iar pompierii s-au luptat cu flăcările pentru a le stinge.
Potrivit ultimelor informații raportate de autorități, o persoană ar fi decedat și alte două rănite au fost transportate la spital.
Totul ar fi pornit de la un complex de locuințe, unde trei garsoniere au început brusc să ardă. Potrivit Mediafax, până în acest moment nu se cunoaște cauza exactă a incendiului.

Incendiul de la etajul 1 s-a desfășurat în 3 camere, pe o suprafața de aproximativ 100 mp. Am intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de salvare de la înălțime, de descarcerare, şi 3 echipaje de prim ajutor unul fiind de terapie intensivă mobilă”, a declarată căpitanul ISU București-Ilfov, Milcă Niculae, conform sursei citate.

Aproximativ 2.5 milioane de euro s-au investit în Baza Sportivă FCSB
Aproximativ 2.5 milioane de euro s-au investit în Baza Sportivă FCSB

O persoană a fost găsită carbonizată

Din păcate, pentru una dintre victime nu s-a mai putut face nimic. Pompierii ajunși la fața locului au găsit-o carbonizată, potrivit relatărilor făcute de Milcă Niculae. Alte două persoane au avut nevoie de intervenții medicale și au fost duse la spital.

Victime: o persoană carbonizată decedată, două persoane care au solicitat prim ajutor fără transport la spital. Cauza incendiului e în curs de stabilire. Camerele erau stil garsonieră, locuite, s-au evacuat aproximativ 50 de persoane până la sosirea echipajelor”, a mai spus căpitanul ISU București-Ilfov.

Baza sportivă a FCSB-ului, una dintre cele mai moderne din țară

Baza sportivă din Berceni este una foarte modernă. În 2016 a început clubul din Liga I investițiile la noua bază sportivă, iar până acum s-au cheltuit peste 2 milioane de euro pentru a le asigura fotbaliștilor cele mai bune condiții.
Baza din Berceni beneficiază de 7 terenuri de fotbal, dintre care 4 cu gazon natural, sală de forță, o bucătărie și o sală de mese cu 50 de locuri, o mini-fermă, dar si mai multe clădiri.

Baza Sportivă FCSB din Berceni
Baza Sportivă FCSB din Berceni