Umilința trăită de Hagi în vestiar, reprodusă cu mărturii nefardate. „I se înroșește nasul când e nervos!”

Dragos Stefanescu 18.09.2022, 15:24
Umilința trăită de Hagi în vestiar, reprodusă cu mărturii nefardate. „I se înroșește nasul când e nervos!”

Apogeul carierei lui Gică Hagi a fost în perioada petrecută la Galatasaray. El a devenit una dintre legendele clubului turc, ai cărui suporteri îl venerează și acum. Colaborarea lui Hagi cu antrenorul Fatih Terim a fost excelentă dar a avut și câteva momente extrem de tensionate. Totul a ieșit la iveală în cadrul unui documentar dedicat legendarului antrenor turc.

Gică Hagi, legendă la Galatasaray

Gică Hagi a scris pagini de istorie alături de Galatasaray. În cei 5 ani petrecuți la formația din Istanbul, ”regele” a cucerit nu mai puțin de 10 trofee și a devenit un idol pentru fanii turci. În acea perioadă, Galatasaray era antrenată de legendarul antrenor Fatih Terim. Hagi și Terim au avut o relație excelentă, dar la început se pare că au avut câteva momente extrem de tensionate. Totul a fost dezvăluit în cadrul documentarului „Terim”, dedicat marelui antrenor turc.

Cum l-a pus la punct Fatih Terim pe Gică Hagi. ”Le știi pe toate? Du-te să faci duș!”

În anul 1996, Gică Hagi a fost cumpărat de Galatasaray de la Barcelona. Cel care a insitat pentru acest transfer a fost chiar Fatih Terim, de curând instalat pe banca echipei din Istanbul. În ciuda faptului că îl aprecia extrem de mult pe Hagi, tehnicianul a vrut să-i arate acestuia cine este șeful în vestiar. Astfel, o scenă petrecută la un meci din sezonul 1997-1998 este povestită pe larg în documentarul amintit.

Gică Hagi a deschis șirul amintirilor. ”Întotdeauna îmi place să câștig. Jucam acasă un meci și era 2-0 la pauză pentru noi, dar eu eram nefericit. Vorbeam mult, eram foarte agitat și eram supărat pe colegi că nu jucau fotbalul pe care-l voiam eu, chiar dacă aveam 2-0”, a rememorat Hagi.

Povestirea este continuată de Umit Davala, fost mare jucător al Galatei. ”Hagi dă buzna în vestiar și începe: ”Trebuie să facem asta. De ce așa? De ce nu jucăm altfel?”. Antrenorul intră și el. Terim îi zice: ”Te poți opri. Sunt aici”. Hagi: ”Ba nu. Eu vorbesc!.”

Gică a povestit mai departe: „Mi-a mai spus încă o dată, eu continuam: ”Nu, nu, nu, dar trebuie să jucăm…”. Moment în care antrenorul s-a înfuriat și a țipat la el: ”Le știi pe toate? Du-te să faci duș!”. Davala își amintelte și el amuzat momentul. ”Lui Hagi i se înroșește nasul când e nervos sau jenat. I s-a învinețit”.

Ulterior, Gică Hagi a fost uimit de decizia lui Fatih Terim, care l-a scos din echipă pentru repriza secundă. ”A venit, a scris pe tablă formația pentru a doua repriză și eu nu mai eram. Și atunci am înțeles că, uneori, un lider îți arată că el e liderul chiar și fără să vorbească”.

Urmăriți Playsport.ro și pe