Un „9 fals” cu talentul unui „10 veritabil”

Cătălin Mureșanu 22.01.2021, 19:47
Un „9 fals” cu talentul unui „10 veritabil”

Revenit pe micile ecrane după o lungă perioadă de tăcere autoimpusă, George Becali a prins „o zi de harți” cu dezlegare la vorbe și a oferit câteva interviuri de început de an. Mare minune dacă nu o să-l vedem și la Denise Rifai! Unchiul șefului din acte de la FCSB a spus că are o „pohtă” de care stă agățată și o pretenție. Vrea să-l readucă pe Constantin Budescu la FCSB. Pe post de „9 fals”! Ce înțelege Gigi din „9 fals” și cine i-a băgat asta în cap, nu știm, însă sperăm, ținând cont de vechile obiceiuri, că nu a confundat cu „9” de treflă.

În stilul ăsta, Budescu vrea să devină… Adelina Pestrițu

”N-am probleme să joc „9 fals”, mă simt bine, am mai jucat şi aici. M-aş descurca, chiar făceam o glumă cu băieţii că pot juca liniştit de la mijloc în sus”, a spus, încrezător în capacitatea sa de „9 fals”, Costică Budescu. De la mijloc în sus și până pe tunelul de la vestiare, Budescu chiar poate juca, foarte liniștit -liniștea oricum pare că i-a fost dușman-, oriunde. Chiar și pe Tik-Tok, acolo unde și-a mutat cloul la schimb cu inimioare, emoticoane și pariuri imberbe cu goluri de la vestiar, din parcare, de pe turnul televiziunii de la Ruse sau de la Adunații Copăceni.

Pe final de carieră – Budescu împlinește în februarie 32 de ani- fotbaliștii sunt întrebați precum copiii aflați la vârsta cariocilor: ce o să te faci când o să fii mare / te lași de fotbal? Unii se văd antrenori, alții impresari sau manageri. În stilul ăsta, Budescu vrea să devină… Adelina Pestrițu. La circ e multă muncă, nu e loc de influenceri.

Constantin Budescu pe vremea când evolua pentru FCSB
Constantin Budescu pe vremea când evolua pentru FCSB

Un fotbalist de geniu s-a rătăcit printre țânțarii riverani

Da, Budi e un talent, un fotbalist cu gleznă fină, cu execuții fantastice, un jucător care poate inventa o pasă extraterestră sau o reușită din orice poziție și, mai ales, în orice moment fad al meciului. Lui Budescu, fotbalul i-a dat toată mâna, însă el s-a mulțumit cu unghia de la degetul mijlociu. Scăldat în laude încă de la începutul carierei, etichetat drept noul, următorul, viitorul nu știu care, Budescu s-a complăcut într-un amor păgubos, aducător de tabes profesional, cu mediocritatea. Și ce păcat! Un fotbalist de geniu s-a rătăcit printre țânțarii riverani Dunării în cotul de la Giurgiu.

Când te mulțumești cu puțin, mai târziu o să plătești scump goana după ieftin. Dacă ar fi avut Budescu o picătură din educația lui Ionuț Lupescu, un strop din determinarea lui Radu Ștefan, un fir din travaliul lui Ionel Ganea, sub ce lucși ar fi strălucit azi, ieri sau poate mâine!? Așa, Constantin Budescu rămâne o dorință din „pachetul de cărți” al lui Gigi Becali. Și decontul sună trist, iar Budescu nici măcar nu-l înțelege.

Poate așa e mai bine. El știe că poate juca și „9 fals”, însă nu realizează că poartă mângâierea talentului unui „10 veritabil”. Cu ce l-ar mai ajuta, când timpul i-a devenit scurt și cariera lui se scurge, secundă cu secundă, Tik-Tok, Tik-Tok, în stil de sibarit.

Urmăriți Playsport.ro și pe