Un alt fotbalist român a refuzat naționala. Cârjan de la Arsenal nu a vrut să vină la echipa Under 20 a României

Bogdan Solomon 21.03.2023, 20:52
Un alt fotbalist român a refuzat naționala. Cârjan de la Arsenal nu a vrut să vină la echipa Under 20 a României

Tot mai mulți tineri de perspectivă aleg să ignore România. După Daniel Boloca și Andrei Coubiș, care speră să-și facă loc în echipele naționale ale Italiei, a venit rândul lui Cătălin Cârjan de la Arsenal să spună „pas” României.

Încă un refuz pentru națională. Cârjan de la Arsenal nu a vrut să joace la echipa Under 20 a României

Potrivit prosport.ro, mijlocașul liderului din Premier League s-a aflat pe lista preliminară pentru naționala U21, dar Emil Săndoi l-a contactat ulterior pentru a-l anunța că va merge la U20. O decizie deloc pe placul său, având în vedere că a primit cu mare entuziasm convocarea la naționala de tineret.

Aceasta ar fi fost prima acțiune sub tricolor după cea din 2018, când a evoluat pentru naționala U16. Chestionat pe marginea subiectului, Daniel Pancu a confirmat refuzul lui Cârjan de a se alătura lotului său.

„Emil (n.r. Săndoi) a vorbit cu el. Eu l-am vrut, dar el nu a acceptat, a înțeles că e convocarea valabilă doar pentru Under21. E liber să aleagă, așa cum și noi suntem liberi să nu ne rugăm de jucători să vină la echipa națională, ar fi și culmea!

Prefer pe unul care vine cu inima deschisă, nu pe cineva de care trebuie să ne rugăm. Dacă are asemenea probleme, am înțeles că le are, nu pot decât să-i urez succes în carieră”, a declarat selecționerul naționalei U20 a României, pentru sursa citată.

În ceea ce-l privește pe impresarul lui Cârjan, Cătălin Sărmășan, acesta a refuzat să ofere detalii pe marginea subiectului până la finalul acțiunii „micilor tricolori”, pe motiv că nu dorește ca atmosfera din cadrul lotului să aibă de suferit. „Ne auzim după cele două meciuri (n.r.cu Portugalia și Germania). Nu dorim să tulburăm atmosfera acum!”, a fost scurtul său răspuns.

Reacția lui Săndoi: „Îi doresc mult succes. Sper să joace la Arsenal”

Chestionat la rândul său, Emil Săndoi a explicat că s-a deplasat personal în Anglia pentru a urmări antrenamentele formației de tineret a celor de la Arsenal, precum și meciul cu Everton din 6 noiembrie 2022 – în care Cătălin Cârjan a deschis scorul – , după care l-a inclus pe lista inițială pentru U21. Înainte de acțiune, mijlocașului i s-a transmis să meargă la U20 pentru amicalele cu selecționatele similare ale Portugaliei și Norvegiei, dar nu a fost de acord.

„Cătălin, din păcate, n-a apucat să joace la prima echipă a lui Arsenal. Cu câteva persoane din cadrul FRF, ne-am deplasat la începutul lunii noiembrie la Arsenal, pentru a-l vedea la câteva antrenamente. L-am văzut și la un joc în campionatul lor, cu Everton (n.r. U21). Au câștigat 3-1. Am discutat cu el, au discutat și persoane din interiorul FRF cu el. A fost o deschidere deosebită din partea clubului său.

Referitor la Cătălin, i-am trimis o convocare preliminară, așa cum am mai făcut și cu alți jucători din străinătate. Înainte de această acțiune, ținând cont că și naționala U20  joacă două amicale, în Portugalia și Norvegia, și că eu colaborez îndeaproape cu Daniel Pancu, i-am transmis lui Cîrjan că am luat decizia ca el să se alăture naționalei U20. Din păcate, el n-a dorit. Ne dorim ca jucători de la naționala U20 să facă pasul către U21. Astfel, și prin U20 dorim să vedem cât mai mulți jucători. Vom vedea în continuare ce se întâmplă cu el. Îi doresc mult succes. Sper să joace la Arsenal”, a explicat Săndoi, conform aceleiași surse.

Urmăriți Playsport.ro și pe