Un român, în topul celor mai buni tineri din Premier League. La 10 ani marca în Liga a patra din România

Claudia Balan 07.01.2021, 13:54
Un român, în topul celor mai buni tineri din Premier League. La 10 ani marca în Liga a patra din România

Cătălin Cârjan va fi un jucător de urmărit în 2021. În vârstă de 18 ani, acesta a fost promovat de câtre Mikel Arteta la prima echipă a lui Arsenal, iar debutul său în Premier League este așteptat cu sufletul la gură de fanii „tunarilor”.

Românul Cătălin Cârjan, de urmărit în 2021

Jurnaliștii englezi de la publicația The Athletic au nominalizat câte un tânăr jucător de la fiecare echipă din campionatul Angliei, care trebuie urmărit cu atenție în 2021. Primul pe listă este Antwoine Hackford, care a debutat sâmbătă pentru Sheffield United în victoria cu Crystal Palace, scor 2-0. De la Arsenal l-au ales pe românul Cătălin Cârjan, care din luna decembrie se antrenează doar cu prima echipă pregătită de Mikel Arteta.

Cătălin Cârjan, despre care Playsport a scris zilele trecute, a semnat cu Arsenal în 2019 după ce a împlinit vârsta de 16 ani. El a marcat și a creat trei goluri pentru echipa U18 a Tunarilor, fiind folosit atât ca număr 10, cât și ca număr 8 în campania 2019-20. Cîrjan este caracterizat de jurnaliștii britanici ca fiind un jucător foarte inteligent, care se demarchează foarte ușor de adversar. El nu atrage atenția doar prin abilitățile sale tehnice. Chiar dacă nu este un fotbalist care nu excelează din punct de vedere fizic, în FA Cup la Tineret a arătat o mare disponibilitate de efort când nu se afla în posesia mingii.

Catalin Carjan e in topul celor mai buni tineri jucatori din Premier League
Catalin Carjan e in topul celor mai buni tineri jucatori din Premier League

Cătălin Cârjan a ajuns în atenția celor de la Arsenal

Tânărul de 18 ani a fost promovat în echipa sub 23 de ani a lui Steve Bould în vară. A reușit să impresioneze imediat în Premier League 2. El nu a debutat încă pentru prima echipă, dar este un jucător de care staff-ul tehnic al „tunarilor” cu siguranță se va baza în acest an.
În România, Cătălin Cârjan a fost format la juniorii celor de la Sportul Studențesc de câtre Virgil Andonache. După desființarea echipei din Regie, a jucat sub comanda aceluiași antrenor la Viitorul Domnești și FC Juniorul, echipă pentru care a reușit să înscrie de la vârsta de 10 ani, iar la 13 ani a evoluat în Liga a treia.

Cătălin Cârjan este în topul celor mai buni tineri jucători din Premier League.

Ultimul român care a jucat la Arsenal a fost Vlad Dragomir, mijlocașul venit tot de la echipa a doua. Acesta a jucat într-o partidă de Europa League, contra celor de la BATE Borisov.

Arsenal Londra este un club prestigios, cu 13 trofee de campioană a Angliei în palmares și câștigătoare de 14 ori a Cupei Angliei, fiind deținătoarea trofeului în acest moment.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe