Cutremur în Italia. Catania, clubul la care a evoluat Nicolae Dică, este în faliment și riscă desființarea

Ștefănescu Dragoș 22.12.2021, 18:46
Cutremur în Italia. Catania, clubul la care a evoluat Nicolae Dică, este în faliment și riscă desființarea

Clubul de fotbal Calcio Catania se confruntă de ceva timp cu mari probleme financiare. Azi, echipa din sudul Italiei a intrat oficial în faliment.

Catania a intrat în faliment

Calcio Catania se zbate de câțiva ani în ligile inferioare ale fotbalului din Italia. Echipa din sudul Italiei se confruntă de mult timp și cu grave probleme financiare. Azi, după o lungă agonie, Catania a intrat oficial în faliment. Astfel, tribunalul din Catania a pus capăt istoriei unui club cu o vechime de 75 de ani.

SIGI, societatea care deține clubul din 23 iulie 2020 în urma unei licitații, a semnat azi finalul clubului Calcio Catania. Magistrații nu au putut face altceva decât să accepte cererea de faliment oficializată de procuror împotriva companiei. Motivele sunt datoriile față de diverse entități publice și private, dar și insolvența.

Urmează ca magistrații să facă lumină asupra cauzelor și responsabilităților care au dus în ultimii ani la falimentul clubului.

Curtea a permis echipei Calcio Catania să termine campionatul din Serie C și să-și continue activitatea. Totodată își poate menține titlul sportiv. Astfel, Catania va continua să joace, primul meci fiind programat în această seară împotriva celor de la Monopoli.

În istoria sa de 75 de ani, Calcio Catania a jucat de 17 ori în Serie A, de 34 de ori în Serie B și de 32 de ori în Serie C.

Procedura de faliment

Dacă procedura de faliment se derulează rapid cu o verificare atentă a participanților și a fiabilității acestora, Catania nu va mai avea probleme în următorii ani. Calcio Catania va putea păstra același nume. Inițial, noul club va trebui să dea un alt nume, de exemplu „FC Catania”, apoi după câteva luni va cere curatorilor să vândă logo-ul și vechiul nume.

Istoria Calcio Catania 1946 se încheie cu falimentul. Rezultatul hotărârii de astăzi nu este o surpriză, iar Itasportpress nu a dat curs presupușilor noi investitori britanici și arabi. Așa cum am scris pe 16 noiembrie și apoi am anticipat luni 20 decembrie, decizia Tribunalului Catania a fost luată de la sine înțeles, în ciuda faptului că cineva a continuat să spună o altă variantă, ținând fanii îngrijorați. Nu am vrut niciodată să mergem pe acestă pistă falsă din respect pentru fani. Neglijența jurnalistică i-a înșelat pe fanii roș-albaștri încercați de o agonie nesfârșită. Povestea Calcio Catania 1946, cu numărul de serie 11700, se termină aici. În această procedură reiese toată drama sportivă a conducerii SIGI și a celor care au fost liderii acestui proiect care a prezentat atâtea laturi întunecate”.