Un fost antrenor care a luat titlul cu FCSB, în luptă cu un spaniol și un grec pentru preluarea Craiovei!

Gabriel Peneș / 03.02.2021, 19:40
Un fost antrenor care a luat titlul cu FCSB, în luptă cu un spaniol și un grec pentru preluarea Craiovei!

Vânzoleală pe faimoasa „listă a lui Rotaru”. Un fost antrenor care a luat titlul cu FCSB, în luptă cu un spaniol și un grec pentru preluarea Craiovei! Patronul oltenilor încă lucrează la lista tehnicienilor ce ar putea să-l înlocuiască pe Papură. Liste lungi, scurte, neconfirmate sau schimbate. Acum, ultimele zvonuri spun că cel care a luat ultimul titlu pentru Steaua ar fi favorit. Altele, la fel de noi, vorbesc despre un spaniol și un grec. După lupte seculare, în câteva zile probabil vom ști sigur.

Un fost antrenor care a luat titlul cu FCSB, în luptă cu un spaniol și un grec pentru preluarea Craiovei!

„Lista lui Rotaru” face ravagii de zile bune! S-a modificat amețitor, mai ceva ca senzația din „lanțurile” ce te roteau în Târgul Moșilor de altădată. Un fost antrenor care a luat titlul cu FCSB, în luptă cu un spaniol și un grec pentru preluarea Craiovei! Nu, nu e vorba de Reghe, care a declinat deja oferta. Nici de Olăroiu. Costel Gâlcă este tehnicianul cu care FCSB, încă Steaua, pe atunci, a luat ultimul titlu, în 2015. Conform sport.ro, el ar fi „noul venit” pe lista lui Mihai Rotaru. Din martie 2019, Gâlcă o antrenează pe Vejle Boldklub, din Danemarca. Cu el la cârmă, echipa a retrogradat, apoi a revenit în prima ligă daneză. La ora actuală, Vejle se află abia pe penultimul loc al clasamentului. Dar Gâlcă se bucură de încrederea conducerii clubului, precum și a fanilor.

Totuși, conform sport.ro, el s-ar afla pe lista patronului Craiovei pentru preluarea juveților. Oferta poate fi tentantă, mai ales că Rotaru i-ar putea oferi un salariu comparabil cu cel din Danemarca, 200.000 de euro pe an. iar lupta pentru un titlu e altceva decât cea pentru salvarea de la retrogradare. În ultimii doi ani, el a fost dorit de Gică Hagi la Viitorul și de Valeriu Iftime la FC Botosani, dar a declinat ofertele. „În România, toata lumea vrea imediat rezultate, nu există răbdare și respect pentru antrenor. Una vorbești cu conducerea, în momentul în care semnezi contractul, cu totul altceva se întamplă apoi”, declara Gâlcă.

Un fost antrenor care a luat titlul cu FCSB, în luptă cu un spaniol și un grec pentru preluarea Craiovei!
Un fost antrenor care a luat titlul cu FCSB, în luptă cu un spaniol și un grec pentru preluarea Craiovei! Costel Gâlcă antrenează de aproape doi ani în Danemarca

Patronul Craiovei ar prefera, totuși, un străin

Pe de altă parte, un nume de spaniol e fost lansat de digisport.ro. Paco Jémez (50 de ani) este un reputat tehnician din La Liga. În august s-a despărțit de Rayo Vallecano. E considerat un adept al jocului ultraofensiv, jurnaliștii comparându-l cu Jurgen Klop, tehnicianul lui Liverpool. Despre Jemez se auzise la un moment dat că ar ajunge la Dinamo, adus de Pablo Cortacero. S-a dovedit doar un zvon, cam la fel ca implicarea lui Cortacero la clubul din Ștefan cel Mare.

Provocarea cea mare este să găsim un antrenor care nu a lucrat în România. Avem mai mulți antrenori care ne-au fost propuși de-a lungul timpului și care au fost studiați. De acolo vom alege”, a spus Mihai Rotaru la Digisport.

În sensul acesta, un alt nume care a apărut pe „listă” este al unui grec. Conform digisport.ro, care citează Fanatik, ar fi vorba de Marinos Ouzounidis. Un antrenor grec de 52 de ani care s-a despărțit în vară de APOEL Nicosia, cu care a câştigat titlul în 2007. În toamnă a ratat calificarea în grupele Europa League, după o înfrângere în fața celor de la Slovan Liberec. Cu un gol încasat în minutul 90+5 al partidei din Cehia, în play-off. Ouzounidis le-a mai pregătit de-a lungul carierei echipe ca Panionios, Panathinaikos și AEK Atena, cu care a participat în Champions League.