Un fost jucător important de la FCSB, la un pas să semneze cu Steaua în Liga 2!

Ștefănescu Dragoș / 01.07.2021, 17:42
Un fost jucător important de la FCSB, la un pas să semneze cu Steaua în Liga 2!

UPDATE/ Contactat telefonic de Playsport, antrenorul Stelei Daniel Oprița a declarat următoarele referitor la transferul lui Adi Popa:

Adi Popa s-a antrenat alături de Steaua în ultimele două zile, dar nu se pune problema să semneze cu noi în acest moment”.

În sezonul recent încheiat, CSA Steaua a reușit să promoveze în Liga a 2-a. Clubul armatei a obținut astfel accederea în al doilea eșalon fotbalistic după 4 ani petrecuți în ligile inferioare. Promovarea în Liga a 2-a nu a reprezentat pentru clubul armatei decât un prim pas în renașterea clubului militar. Momentan fiind club departamental CSA Steaua nu are dreptul legal de a promova în prima ligă din România. Cu toate astea un fost jucător important de la FCSB, este la un pas să semneze cu Steaua în Liga 2.

Un fost jucător important de la FCSB, la un pas să semneze cu Steaua în Liga 2!

După sărbătorirea promovării în Liga a 2-a suporterii clubului CSA Steaua au motive de îngrijorare.
Clubul nu a întreprins până în acest moment niciun demers pentru a-și schimba structura juridică. Clubul militar nu respectă regulamentul FRF, dar nici Legea Sportului. Astfel, indiferent dacă se va clasa pe unul din primele două locuri ale Ligii a 2-a, CSA Steaua nu va avea drept de promovare în prima ligă.

Pentru a avea drept de promovare în Liga 1 orice club trebuie să activeze ca socitate privată. CSA Steaua activează în acest moment ca secție a Clubului Sportiv al Armatei. Acesta face parte și este finanțat de Ministerul Apărării Naționale, adică de stat.

Un fost jucător important de la FCSB aproape de Steaua

Chiar dacă viitorul clubului CSA Steaua este încă neclar, participarea de sezonul viitor în Liga a 2-a este luată în serios de clubul militar. în acest sens conducerea stelistă a demarat campania de transferuri. Unul dintre jucătorii doriți de antrenorul Stelei, Daniel Oprița este mijlocașul de bandă Adi Popa (32 de ani). Fostul jucător al FCSB-ului a evoluat sezonul trecut în Liga 1 pentru echipa Academica Clinceni. Contractul jucătorului a expirat pe 30 iunie iar gruparea din Clinceni nu i-a prelungit contractul lui Popa nevând posibilitatea să-i satisfacă pretențiile salariale.

Rămas liber de contract, Adi Popa a deschis tratative cu mai multe echipe din România. Jucătorul nu exclude însă și o eventuală plecare la o echipă din străinătate. Dorit cu insistență de antrenorul Stelei, Popa pare dispus să accepte oferta militarilor în ciuda faptului că va trebui să evolueze în Liga a 2-a.

Adi Popa în război cu Gigi Becali

Adi Popa a evoluat timp de 5 sezoane ( 2012-2017) pentru clubul FCSB. Mijlocașul de bandă a bifat 230 de meciuri în tricoul clubului lui Gigi Becali. De asemena el a marcat 28 de goluri și a reușit 48 de pase decisive în tricoul echipei FCSB. Ulterior a plecat în străinătate unde a evoluat pentru mai multe echipe.

Întors în țară în 2019, Popa a ales să revină la FCSB. Criza provocată de pandemia de covid l-a determinat pe patronul FCSB-ului să-l trimită pe mijlocașul de bandă în șomaj tehnic. Acesta din urmă și-a cerut ulterior drepturile şi a câştigat 45.000 de euro. După acest episod între Adi Popa și patronul de la FCSB Gigi Becali a pornit un duel al declarațiilor.