Un fost stelist are o propunere inedită: ”FCSB să fuzioneze cu Steaua!”. Ar fi posibil un asemenea scenariu?

Giosanu Catinca / 22.02.2021, 18:07
Un fost stelist are o propunere inedită: ”FCSB să fuzioneze cu Steaua!”. Ar fi posibil un asemenea scenariu?

Un fost jucător al Stelei a venit cu o propunere inedită pentru cele două echipe bucureștene. Bărbatul s-a gândit că ar fi bine ca FCSB să fuzioneze cu Steaua. Ar fi posibil un asemenea scenariu?

Un fost stelist are o propunere inedită: ”FCSB să fuzioneze cu Steaua!”

Ilie Stan, căci despre el este vorba, este de părere că cele două entități ar putea să umple noul stadion.

În vârstă de 53 de ani, Stan a jucat la Steaua, dar a și antrenat-o pe FCSB. Acum, el a făcut această propunere pentru cele două formații.

Tehnicianul român susține că echipa lui Gigi Becali și CSA Steaua, aflate în conflict pentru marcă, nume și palmares, ar trebui să se unească și să joace pe noul stadion din Ghencea.

Pe undeva ar trebui să fiu imparțial, deși echipa se numea Steaua când am antrenat-o. Mă doare sufletul pentru ce se întâmplă laFCSB.Nu mai există spiritul de altădată. Nu mai e niciun om din trecutul Stelei în conducere. Tind acum să merg pe mâna noii echipe, mai ales că s-a făcut și noul stadion. Iar acolo cred că CSA nu va da niciodată voie FCSB-ului să joace. Ceea ce totuși e păcat, cred că mai bine ar fi să fie o singură echipă, să facă o fuziune și să umple stadionul la fiecare joc. Să începem iar să câștigăm campionate, să jucăm în cupele europene.”, a spus Ilie Stan, pentru gsp.ro.

Ilie Stan propune ca FCSB și CSA Steaua să fuzioneze și să umple noul stadion

Ar fi posibil un asemenea scenariu?

De curând, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit pe larg despre conflictul juridic dintre CSA Steaua și FCSB.

Lucrurile sunt clare. Marca e la Armată, conform unor hotărâri judecătorești. Palmaresul nu e tranșat. FCSB afirmă că e continuatoarea, atât timp cât CSA Steaua și-a reînființat secția de fotbal abia în anul 2017. Potrivit instanțelor, s-a stabilit că marca FC Steaua București aparține Clubului Sportiv al Armatei. În 2016, FCSB și-a schimbat denumirea, respectând decizia instanțelor. Au fost întrebări în ceea ce privește palmaresul. M-am interesat și eu. Am solicitat mai multe explicații de la UEFA. Având în vedere că litigiul dintre cele două s-a referit doar la marcă, nu la lotul de jucători, la locul din Liga 1 sau la alte lucruri, continuitatea, în opinia forului european, nu a fost pusă sub semnul întrebării”, a spus secretarul general al LPF.