Un milionar din Anglia visează să investească la Steaua! Patronul FC România vrea să se lupte cu Becali în Liga 1!

Catinca Giosanu 13.01.2021, 14:20
Un milionar din Anglia visează să investească la Steaua! Patronul FC România vrea să se lupte cu Becali în Liga 1!

Un cunoscut om de afaceri din Marea Britanie a declarat, miercuri, că este dispus să finanțeze CSA. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Ora Exacta în Sport de pe PRO X.

Un milionar din Anglia visează să investească la Steaua

În vârstă de 37 de ani, milionarul Ștefan Voloșeniuc este investitor la echipa FC România, formație care se află acum în Liga a 8-a engleză.

El își dorește ca FC România să fie un proiect deosebit, care să pună românii într-o imagine pozitivă în stăinătate. De asemenea, omul de afaceri intenționează să creeze și o acadamie, unde copiii români din Marea Britanie să poată juca fotbal.

Pentru noi FC România înseamnă foarte mult. Dacă vom duce proiectul unde ne-am propus, vom avea de câștigat foarte mult pe termen lung, ca și imagine. Pentru că dacă reușim să performăm în fotbalul englezesc, cu siguranță și comunitatea românească va fi privită altfel. E și un proiect foarte deosebit”, a declarat antreprenorul român.

Voloșeniuc: ”Ne vom extinde și în alte țări”

”Antrenorul Ionuț Vintilă a pus suflet în ceea ce a făcut. Se vede și performanța pe care a abținut-o.

A plecat din parc și a ajuns în Liga 8-a. Bineînțeles și curajul de a fi patriot, să numești în casa fotbalului o echipă FC România, înseamnă ceva. Am întâmpinat și probleme de rasism, am întâmpinat și probleme de diferite abordări, dar mergem mai departe.

Să dea Dumnezeu să treacă această pandemie… Dorim să punem la punct o academie, FC România Academy, care să dea o oportunitate copiilor români din Dispora, în general celor din Marea Britanie. Dacă lucrurile vor evolua cum trebuie, probabil ne vom extinde și în alte țări unde sunt români. Vrem să facem un proiect în care comunitatea de români să fie respectată și să fie privită altfel”, a mai spus afaceristul.

Un milionar român vrea să cumpere Steaua

Un milionar din Anglia visează să investească la Steaua
Un milionar din Anglia visează să investească la Steaua / Sursa Foto: glasulsucevei.ro

Cine este afaceristul Ștefan Voloșeniuc ?

Ștefan Voloseniuc este un bucovinean originar din comuna Cârlibaba, județul Suceava, Bucovina.

El este un om de afaceri în Marea Britanie, acolo unde a plecat la vârsta de 23 de ani.

Deși este milionar în lire sterline, Ștefan Voloșeniuc provine dintr-o familie simplă. Tatăl său a muncit toată viața ca pădurar, în timp ce mama sa a fost femeie de serviciu la ocolul silvic din Cârlibaba. Femeia și-a crescut cu greu cei cinci copii.

Voloșeniuc e membru al Partidului Conservator din Anglia, aflat acum la putere, dar a fost și candidat independent pentru un post de senator al diasporei la alegerile legislative de anul trecut.

Bărbatul a recunoscut că este fan al echipei Steaua și nu exclude ca pe viitor să cumpere clubul din Liga 3.

”Eunt fan Steaua. Am crescut cu acest club. Mie îmi place Steaua. Când a câștigat Steaua Cupa, Gigi Becali nu exista. Nu, nu am nicio treabă cu Gigi. Mie îmi place Steaua ca și club. Adică a fost pentru mine o emblemă.

Nu știu acum care este situația, știu că este în Liga 3. Poate într-o zi, ajungem să cumpărăm Steaua. Nu știu, vedem. Poate peste 5 ani, cine știe. Acum vreau să văd FC România. Vreau să fie o chestie de mândrie pentru toată comunitatea românească, să se bucure toți că sunt români”, a spus Voloseniuc, pentru sursa anterior citată.

Urmăriți Playsport.ro și pe