Un ministru pentru Steaua și Dinamo! – Opinie de Sorin Chiriac

Sorin Chiriac 25.11.2021, 11:29
Un ministru pentru Steaua și Dinamo! – Opinie de Sorin Chiriac

Vasile Dîncu va fi noul ministru al Apărării Naționale. Adică, așa cum bine a spus gura păcătosului Ciolacu ”va prelua portofelul Apărării”. Bine, bine și ce treabă avem noi cu politica, la un site de sport? Bună întrebare! Dar în același timp, previzibilă și infantilă.

”Politicul s-a implicat și se va implica în sport, dacă nimeni nu le taie macaroana!”

De ani buni, oamenii cu state vechi în fotbalul românesc spun, cu subiect și predicat, că politicul este nu doar implicat în fotbalul mioritic, ba chiar decisiv în multe momente. Nu mai departe de săptămâna aceasta, însuși ”Nașul” fenomenului, Mircea Sandu, a spus, la PlaySport LIVE: ”Politicul s-a implicat și se va implica în sport, dacă nimeni nu le taie macaroana!”.

Deci, să nu mai căutam gaura din macaroană și să fim cu toții de acord că suntem cam ”macaronari” la fotbal. Nu, nu ca nivel fotbalistic, ci pentru că avem înclinația asta, să punem în frunte un ”Naș”, un ”Corleone” sau chiar și un fost utecist curățel, cu batistuță, epoleți și tot ce trebuie.

”Nu mișcă nimic fără Dîncu!”

Și uite așa, tânărul utecist ne aduce la subiectul nostru de astăzi. Mai exact, noul ministru al Apărării Naționale, care este ”cel mai puternic om din fotbalul românesc”. Nu o spun eu, ci au spus-o atâția oameni de fotbal. Dau un singur exemplu – Florin Prunea: ”Vasile Dîncu e cel mai influent , cel mai puternic din fotbalul românesc. Nu mișcă nimic fără el”. Dacă o spune Prunea, nu e axiomă, dar repet, nu e nici pe departe singurul.

Se știe foarte bine despre influența lui Vasile Dîncu de la CFR Cluj, acolo unde se speculează că el ar centra, el ar da cu capul. De asemenea, este de notorietate faptul că actualul președintele al FRF, Răzvan Burleanu, îi este nu doar apropiat, ci chiar intim. Asta ca să nu spun ce spune majoritatea, că Dîncu l-a cocoțat pe ilustrul necunoscut Burleanu pe scaunul din piele de la Federație. ”Sunt prieten cu Răzvan Burleanu, dar nu pot să spun că sunt mentor sau influencer”, spune Dîncu, într-un interviu pentru ”România Liberă”. Lăsați, că o spunem noi, restul…

”Naivul” domn Dîncu

Nu am nici o legătură cu fotbalul în afară că sunt pasionat de fotbal”, continuă Dîncu, în același interviu. Și poate se așteaptă să îl și credem. Deși, numai naiv nu poate fi numit domnul în cauză, care nu se ferește să declare public: Politicul nu mai are nici o influență în fotbal. Acest lucru e foarte bun. Nu are ce să facă politicul în fotbal”. Așa este, politicul nu are ce să caute în fotbal. Dar, totuși, caută și nu știm exact. Bani, influență, notorietate, putere? Oare, ce?

Și, deși se face uneori că nu înțelege, domnul Dîncu sintetizează perfect ce rol ar trebui să joace politicul în sport: ”Politicul ar putea să ajute dezvoltarea bazei materiale a fotbalului românesc. Programul pe care l-am făcut în 2014 – 2015 cu cele patru stadioane, politicul a făcut câteva lucruri bune pentru fotbal”.

Îi scoate din ”Groapă”?

V-am făcut acest tur pentru a înțelege ce rol important poate juca pentru fotbalul românesc acest om atât de influent în România, și nu de ieri de azi. Din calitatea sa de Ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu poate sprijini clubul Steaua, care îi va fi direct subordonat. Adică, poate atrage, prin influența sa, oameni potenți din punct de vedere financiar, poate aduce la club profesioniști și are șansă să reconstruiască un club sportiv puternic.

Poate părea surprinzător, dar domnul Dîncu are suficientă putere în România de astăzi, încât poate ajuta decisiv și clubul rival, Dinamo. Acolo unde, o știe și Discobolul, construcția noii arene ar salva situația disperată în care a ajuns clubul. De asta este nevoie pentru a atrage investitori serioși, care să scoată Dinamo din ”Groapă”.

 

Așadar, domnul Dîncu are putere și are pasiune pentru fotbal. Dacă va avea și voință, fotbalul românesc va avea de câștigat din această numire la Ministerul Apărării Naționale.

În rest, bine că nu suntem în război…

 

Urmăriți Playsport.ro și pe