VIDEO EXCLUSIV Mircea Sandu: ”Politicul s-a implicat și se va implica în fotbalul românesc, dacă nimeni nu le taie macaroana!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.11.2021, 14:24
VIDEO EXCLUSIV Mircea Sandu: ”Politicul s-a implicat și se va implica în fotbalul românesc, dacă nimeni nu le taie macaroana!”

Mircea Sandu, Fostul președinte al FRF, a spus, în DIRECT, la PlaySport LIVE, că zona politică are o mare influență în fotbalul românesc.

Mircea Sandu a dezvăluit ce influență au oamenii politici în fotbalul românesc

„Nașul” a spus în mod ferm că factorul politic s-a implicat constant în fotbalul românesc, la toate nivelurile sale.Întrebat de jurnalistul Cătălin Mureșanu despre acest lucru, Mircea Sandu a răspuns:

Politicul s-a implicat și se va implica, dacă nu le taie nimeni macaroana. Deci la Liga 2, Liga 3 și așa mai departe, primăriile conduc și coordonează”.

Legat de faptul că oamenii politici se implică și pun în funcție conducători chiar și la echipele din Liga 1 și despre implicarea politicului în alegerile de la FRF, „Nașul” a spus:

Vă mai puneți întrebarea? Mă întrebați pe mine? Știți mai bine decât mine. Eu nu mă duceam la politicieni. Nici la Armată sau la alte instituții ale statului, vorbesc înainte de 90′. Nu că aveam ceva cu instituțiile statului, dar nu îmi plăcea uniforma. După 90′ locul lor a fost luat de politicieni. Că sunt primari, că sunt parlamentari.

Eu am avut multe lupte cu regretatul Corneliu Vadim Tudor, dar în același timp ne-a și ajutat foarte mult cu deputații și senatorii pe care îi avea, care erau reprezentanți ai comisiilor de sănătate, sport, economie și așa mai departe, și care au ajutat foarte mult la legea sportului din 2000, care a fost legea de început a schimbărilor din sportul românesc.

Că pe parcurs lucrurile nu s-au îmbunătățit, asta este altă problemă. Deci este foarte clar că în România politicul se implică”.

A fost făcut „Nașul” să renunțe la un nou mandat în 2014?

Deși nu a fost schimbat prin vot din funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu a dat de înțeles că tot factorul politic l-a făcut să se retragă din cursă și să îi faciliteze astfel lui Răzvan Burleanu câștigarea primului mandat de șef la „Casa fotbalului”.

„Pe mine nu m-a schimbat nimeni, nu am mai candidat. Întrebați-l pe Dan Andronic despre asta, eu am citit o declarație a lui”, a mai spus Mircea Sandu la PlaySport Live.

VIDEO EXCLUSIV. Mircea Sandu, tranșant: ”Federația trebuia să îl schimbe pe Rădoi după înfrângerea din Armenia”