Un nou nume uriaș spune adio turneului de la Australian Open 2021. Retragere forțată pentru unul dintre favoriți

Marian Cărăvan 23.01.2021, 21:53
Un nou nume uriaș spune adio turneului de la Australian Open 2021. Retragere forțată pentru unul dintre favoriți

Un nou nume uriaș spune adio primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Unul dintre favoriți a fost nevoit să se retragă. Asta după ce organizatorii competiției de la Antipozi au refuzat să-i acorde o dispensă. Încă un jucător s-a retras de la Australian Open 2021.

Un nou nume uriaș spune adio turneului Australian Open 2021

Britanicul Andy Murray nu a reușit să-i înduplece pe organizatorii Australian Open să-i acorde o dispensă, după ce a fost testat pozitiv la noul coronavirus, pe 14 ianuarie. Din această cauză, nu s-a putut deplasa în Australia odată cu ceilalți jucători. Toate încercările britanicului de a se carantina mai târziu decât ceilalți jucători s-au lovit de refuzul organizatorilor Australian Open. Fostul lider mondial nu a avut de ales și s-a retras de la primul turneu de Grand Slam al anului. Asta cu toate că își dorea enorm să participe la întrecere. Prin urmare, nici nu a mai zburat în Australia. Andy Murray s-a retras de la Australian Open 2021.

Vă spun că nu voi zbura în Australia pentru a concura la Australian Open! Am avut un dialog constant cu Tennis Australia (n.r. – Federația Australiană de Tenis) pentru a încerca să găsim o soluție pentru o altă formă de carantină viabilă, dar nu s-a putut. Mulțumesc tuturor pentru eforturi, dar sunt devastat să nu joc în Australia. Iubesc țara și turneul”, a transmis tenismenul britanic.

Andy Murray a disputat cinci finale la Australian Open, dar pe care le-a pierdut. Se întâmpla în 2010, 2011, 2013, 2015 și 2016. Andy Murray a fost lider mondial, dar acum se află abia pe locul 123 în clasamentul ATP. Are nevoie de puncte pentru a reveni în top 100, iar Australian Open era o bună oportunitate. Ultimul meci disputat de Andy Murray în circuitul ATP a fost cel cu Fernando Verdasco, în octombrie 2020, în turneul de la Koln. Spaniolul s-a impus atunci în două seturi, 6-4, 6-4. Andy Murray s-a retras de la Australian Open 2021.

Andy Murray s-a retras de la Australian Open 2021
Andy Murray s-a retras de la Australian Open 2021

Și Roger Federer s-a retras de la Australian Open

Andy Murray nu este singurul jucător important din circuitul ATP care s-a retras de la Australian Open 2021. Și un jucător mult mai bine clasat în ierarhie, elvețianul Roger Federer a renunțat la participarea la primul turneu de Grand Slam al anului. Roger Federe, locul 5 ATP, nu s-a retras din cauza unor probleme medicale. Nu, nici gând. Elvețianul a spus „pas” din cauză că era obligat să stea mult timp departe de familie.

Roger Federer s-a accidentat anul trecut chiar în timpul Australian Open, iar de atunci nu a mai participat la niciun turneu. S-a recuperat între timp după operațiile suferite la genunchi.