Un nou scandal între Iuliu Mureșan și suporterii lui Dinamo, din cauza amicalului cu Real Madrid: „Mi-e jenă, e un mincinos!”

Olteanu Ștefan 04.02.2022, 17:48

Între Iuliu Mureșan, administrator special al lui Dinamo, și suporterii echipei pare că nu există nicio cale de colaborare, iar recent, din cauza potențialului meci amical cu Real Madrid, s-a stârnit un nou scandal de proporții. Suporterii acționari din DDB îl acuză pe Iuliu Mureșan de faptul că a refuzat amicalul cu Real Madrid, în timp ce oficialul a replicat spunând că sunt „alte priorități la club” în acest moment.

Suporterii lui Dinamo sar la gâtul lui Iuliu Mureșan. Amicalul cu Real Madrid, refuzat

Așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate la începutul acestei luni, Dinamo a fost aproape să organizeze un meci amical cu Real Madrid.
Ulterior, contactat de reporterii PlaySport.ro, Iuliu Mureșan a oferit toate detaliile despre super amicalul cu formația spaniolă. La acel moment, administratorul special al clubului Dinamo ne-a transmis că este onorat de o asemenea oportunitate, însă a lăsat de înțeles că va încerca să reprogrameze amicalul la o dată ulterioară, când situația echipei din Liga I va fi mai puțin critică.
Totuși, se pare că în cele din urmă Iuliu Mureșan ar fi refuzat definitiv amicalul cu Real Madrid, sau cel puțin asta susține Dragoș Sterpu, președinte al DDB Spania, care a negociat toate detaliile partidei.

Am o mare problemă. Am înțeles că cei de la Dinamo au declinat oferta făcută de Real Madrid. Pe noi ne-au pus într-o situație delicată. Dinamo ne-a cerut dovezi că avem charter, cazare. Deși domnul Mureșean cunoștea de cinci săptămâni faptul că discutăm despre amical, el a spus că nu mai vrea”, a transmis Dragoș Sterpu.

În continuare, președintele DDB Spania și-a continuat atacul la adresa lui Mureșan:

Mi-e jenă! Am crezut în cuvântul unui mincinos, dar nu pot să spun mai multe. Astăzi, Dinamo nu mai poate să se urce într-un avion din cauza datoriilor, eu le ofeream această posibilitate. Domnul Mureșan trebuie să dea explicații. Are o mare problemă. Nu vreau să cred că e sabotorul lui Dinamo, deși tot ceea ce face duce la acest lucru. Am vorbit cu Emilio Butragueno, încă speram că va avea loc amicalul. Am vorbit și cu domnul Nicolae Badea, era siderat! Pot demonstra tot ceea ce am afirmat în această emisiune”, a mai spus Dragoș Sterpu, la Digi Sport.

Replica lui Iuliu Mureșan nu s-a lăsat așteptată. Amicalul cu Real Madrid a picat

La scurt timp după afirmațiile lui Dragoș Sterpu, Iuliu Mureșan a confirmat faptul că amicalul cu Real Madrid nu se va mai disputa:

Una e un amical la Săftica sau în București, alta să mergem în deplasare în Spania 2-3 zile. Chiar dacă ni s-a transmis că ne sunt plătite toate costurile. Nu asta era problema, dar nu era momentul pentru un asemenea eveniment. Trebuie să gestionăm presiunea asta, nu să ne relaxăm în deplasări! Ca apoi să avem alte presiuni suplimentare. Discuția nu am respins-o, inițial, dar nu era nimerit din niciun punct de vedere. Poate că am deranjat, dar când iei decizii de genul ăsta, deranjezi”, a transmis Iuliu Mureșan, potrivit gsp.ro.

Cum îi răspunde lui Dragoș Sterpu

În continuare, Mureșan a încercat să îi ofere un răspuns concret și președintelui DDB Spania:

Clubul Dinamo nu a luat legătura cu Real Madrid și, nici invers, Real Madrid cu Dinamo. Legătura a luat-o Dragoș Sterpu, care zice că e șef DDB Spania, dacă așa o fi. Nimeni nu i-a solicitat-o și noi nu am făcut vreo cerere de amical. Decizia pe care am luat-o și am prezentat-o nu este consecința deciziei unei singure persoane, am discutat și cu staff-ul tehnic, și cu firma de insolvență.

Eu i-am răspuns și lui Dragoș Sterpu că, discutând cu toți factorii de decizie de la Dinamo, am găsit neoportună o astfel de deplasare. Dacă eram undeva la mijlocul clasamentului sau să fi fost lipsiți de griji, atunci ne-am fi permis luxul deplasării. Fiindcă luxul e dat de timp, noi având problemele bine cunoscute în clasament, unde trebuie să fim concentrați doar pe salvare.

Am vorbit și cu antrenorii, și cu alții care contează în club, am ajuns la concluzia că acest amical nu este prioritatea lui Dinamo, ci lupta pentru salvarea de la retrogradare. Nu pricep de ce se face atât de mare tapaj pe această situație, noi avem alte priorități la club!

În rest, fiecare poate spune orice despre mine, nu intru în polemică nici cu Sterpu, nici cu alt suporter de la Dinamo, îi respect pe toți”, a mai spus Iuliu Mureșan.