Unde a dispărut Istvan Kovacs, la Mondial? Ion Crăciunescu nu înțelege ce se întâmplă cu arbitrul român

Bordei Radu 27.11.2022, 08:53
Unde a dispărut Istvan Kovacs, la Mondial? Ion Crăciunescu nu înțelege ce se întâmplă cu arbitrul român

Istvan Kovacs este singurul reprezentant al fotbalului românesc la Campionatul Mondial. Cu toate acestea, centralul român încă nu a fost delegat la nicio partidă, deși este unul din cei mai apreciați arbitri din Europa. Până în acest moment, însă, a fost doar rezervă.

Ion Crăciunescu nu știe de ce FIFA nu i-a dat meciuri lui Istvan Kovacs la acest Mondial. „La ce am văzut până acum…”

Fostul mare arbitru nu înțelege de ce centralul român încă nu a arbitrat la această ediție de Campionat Mondial. Mai ales în condițiile în care centralii preferați până acum, majoritatea din țări în afara Europei, nu s-au descurcat foarte bine, inclusiv cu VAR. Au fost multe momente contestate în diferite partide, lucru semnalat și de Ion Crăciunescu.

Am văzut niște arbitri la acest Mondial, să mă ierte Dumnezeu. Chiar nu înțeleg ce se gândesc cei de la FIFA. El merita mai mult, are și vârsta potrivită. Să fie de 4 ori arbitru de rezervă mi se pare prea mult. Poate că va fi delegat la fazele superioare, s-a întrebat Crăciunescu, la Digisport.

Kovacs este unul din cei 11 arbitri care nu a fost la centru nicio partidă în această ediție. Din Europa, în afară de român, mai este în aceeași situație arbitra Stephanie Frappart din Franța.

În meciul cu Ghana, Cristiano Ronaldo a bifat un nou record

Cristiano Ronaldo a marcat împotriva Ghanei în minutul 65 al meciului, deschizând drumul spre victorie al trupei antrenate de Fernando Santos. Cu această reuşită, atacantul de 37 de ani a ajuns la al cincilea turneu final de Cupă Mondială în care îşi trece numele pe lista marcatorilor. Această performanță nu a fost până acum reușită de niciun jucător din lume. Astfel, lusitanul a bifat un nou record istoric.

După meciul cu Ghana, Ronaldo a vorbit cu mândrie despre această nouă performanță personală.

Este un moment frumos, la a cincea mea Cupă Mondială. Am câştigat, am pornit cu dreptul, a fost o victorie foarte importantă.

Ştim că în aceste competiţii câştigarea primului meci era crucială. Un alt record, sunt singurul jucător care a marcat în cinci Cupe Mondiale consecutive, asta pentru mine este o mare mândrie.

A fost greu, dar am câştigat pe merit! După cum am spus, am vrut să începem cu dreptul. Am câştigat, am jucat bine, am ajutat echipa”, a declarat Ronaldo

Cristiano Ronaldo are în total 8 goluri în 18 meciuri disputate la turneele finale de Cupă Mondială. El se află totuşi departe de recordul deţinut de Miroslav Klose. Fostul atacant german este golghheterul all-time al celei mai importante competiţii fotbalistice din lume, cu 16 reuşite. În schimb, Ronaldo este lider în clasamentul din toate timpurile al celor mai buni marcator la Campioantele Europene. Cu cele 14 goluri marcate la turneel finale europene, lusitanul l-a depășit pe legendarul Michel Platini.

Urmăriți Playsport.ro și pe