Unde a pierdut titlul FCSB: momentele-cheie din sezon care au înfrânt clubul lui Gigi Becali!

Mihai Rosoiu 16.05.2022, 08:53
Unde a pierdut titlul FCSB: momentele-cheie din sezon care au înfrânt clubul lui Gigi Becali!

Firește, prima impresie este cea potrivit căreia FCSB a pierdut titlul în meciul cu Voluntari, 2-2 pe Arena Națională. Este efectul ultimei impresii și la capătul unei partide pe care puțini se așteptau ca roș-albaștrii să nu o treacă la succese. Însă, cei mai mulți uită faptul că FCSB nu era lider, nu avea așadar un avantaj de puncte în fața CFR-ului pe care să-l fi pierdut prin această remiză! Nici succesul cu Voluntari nu ducea FCSB pe primul loc!

Playsport îți prezintă trei momente-cheie pe care FCSB le-a gestionat defectuos pe parcursul sezonului și care au contat enorm în pierderea titlului de campioană!

Test de slăbiciune la start

Campioană en-titre, ba chiar câștigătoare a ultimelor 4 titluri în Liga 1. Asta spunea totul despre avantajul moral pe care îl avea oricum CFR în fața FCSB-ului la startul sezonului. Unde mai pui faptul că trei din cele patru titluri au fost luat tocmați în fața bucureștenilor, cu FCSB pe locul 2!

Dincolo de plusul de încredere firesc al ardelenilor, o partidă de la început de sezon a întărit și mai mult decalajul în plan psihologic. În etapa 7 din sezonul regular, CFR a zdrobit practic FCSB în Gruia. A fost 4-1 pentru vișinii, cu golul de onoare marcat de oaspeți abia în minutul 90. Era un strigăt clar de putere din partea CFR-ului care își anunța încă o dată statutul de favorită la câștigarea titlului. Și un semn dramatic de slăbiciune din partea FCSB-ului, tocmai în fața formației cu care începea lupta ca să schimbe istoria recentă.

Două șocuri din nimic

În sezonul regular, FCSB a avut o serie formidabilă de 20 de partide conscutive în care nu a cunoscut gustul înfrângerii! E drept, a făcut și 5 remize în cele 20 de meciuri, pierzând astfel puncte importante în fața unui rival, CFR, cunoscut pentru constanță și eficacitate pe termen lung. Dar, totuși, 20 de meciuri fără înfrângere și 15 victorii în acest interval!

“Ruperea” filmului când toți se așteptau mai puțin, fix pe final de sezon regular, când FCSB se apropiase la 8 puncte de CFR (ar fi fost doar patru după înjumătățire, în play-off!), a fost bulversantă.

Formația lui Toni Petrea a pierdut 0-2 pe teren propriu cu Farul Constanța, apoi 0-1 în etapa imediat următoare, la FC Argeș. Șoc după șoc, imposibilitatea restabilirii parcursului pozitiv, accident transformat deja în jumătate de criză. Și s-au dus 6 puncte grele, plus un moral câștigat în timp…

Înfrângerea cu oltenii

După cele două șocuri consecutive de mai sus, FCSB a găsit remediul. A învins pe Voluntari, un adversar chinuitor și interesant în acest sezon, în ultima etapă de sezon regular. Și a început play-off-ul bine, luându-și revanșa și cu Farul, și cu Argeșul. Adică 6 puncte mari în ultima fază a competiției. Totul părea să meargă spre foarte bine.

Doar că a venit meciul de acasă cu Universitatea Craiova. Și un 0-2 care pus sub semnul întrebării, întâi de toate, revenirea FCSB-ului pe parcursul dorit. A clătinat încrederea jucătorilor. Și asta spre mijloc de play-off, când lucrurile capătă aer decisiv pentru ierarhia finală!
Mai mult decât atât, 0-2 cu Craiova a însemnat și renașterea oltenilor. O complicare a luptei pentru titlu și o aducere a încă unui factor în ecuația pe care FCSB o aborda oricum din ce în ce mai greoi.