Unde va juca Alex Cicâldău. Turcii anunță viitoarea destinație a fotbalistului român

Ioan Valentin Oprea 09.07.2023, 13:14
Unde va juca Alex Cicâldău. Turcii anunță viitoarea destinație a fotbalistului român

Alexandru Cicâldău nu va juca pentru Galatasaray nici în 2023. Fotbalistul transferat la gruparea de pe Bosfor în 2021 nu intră în planurile antrenorului principal Okan Buruk pentru noul sezon şi nu face parte din lotul turcilor deplasat în stagiul de pregătire din Austria.

Olimpiu Moruţan, celălalt român legitimat la Galatasaray, l-a convins, în schimb, pe tehnicianul Galatei că mai merită o şansă şi a fost inclus pe lista jucătorilor deplasaţi în Austria.

După ce a fost împrumutat sezonul trecut în Emiratele Arabe Unite, la Al-Ittihad Kalba, Cicâldău a revenit, în această vară, în Turcia. Internaţionalul tricolor a fost testat de Okan Buruk în amicalul cu englezii de la Hull City, dar evoluţia sa nu l-a mulţumit pe antrenorul „Cim Bom-Bom”.

E dorit la Basakşehir

Presa de pe Bosfor dezvăluie că o altă echipă turcă ar fi interesată de serviciile sale. Anunţul a fost făcut de jurnalistul Salim Manav. Potrivit acestuia, Başakşehir, campioana surpriză din 2019-2020, şi-a menifestat intenţia de a pune mâna pe Cicâldău.

Nu se cunoaşte, până în prezent, dacă başkanii de la Basakşehir doresc să-l cumpere definitiv pe fostul jucător de la CSU Craiova sau vor să obţină doar un împrumut al acestuia. Cicâldău e pus pe lista de transferuri a Galatei, dar roş-galbenii vor să-şi recupereze o bună parte din suma pe care au plătit-o în 2021 pe acesta, 6,5 milioane de euro.

Başakşehir nu a avut un sezon deloc strălucit şi a încheiat competiţia doar pe locul al cincilea. Ca urmare, formaţia din Istanbul a ratat calificarea în cupele europene.

Moruţan rămâne la Galatasaray

Olimpiu Moruţan are, pe de altă parte, şanse mari să fie păstrat în lotul cu care Galatasaray va ataca noul sezon. Fostul jucător al lui Gigi Becali i-a cucerit pe cei din staff-ul tehnic al Galatei la antrenamente, iar Okan Buruk i-ar fi informat deja pe cei din conducere să refuze orice ofertă venită pe numele său.

Vrem să-l vedem în amicale. Este un jucător talentat”, a exclamat Buruk, atunci când a fost întrebat de Moruţan.

Încă dinainte de meciul de verificare cu Hull City, Okan Buruk l-a lăudat pe Moruţan şi a dat de înţeles că internaţionalul tricolor poate fi de mare folos echipei pe faza ofensivă. Este greu de crezut însă că Moruţan îşi va găsi loc în primul unsprezece, dar presa din Turcia scrie că tehnicianul galben-roşiilor îi va da acestuia minute.

Urmăriți Playsport.ro și pe