Urmările după eliminarea de la Australian Open sunt dezastruoase pentru Simona Halep. Sorana Cîrstea poate deveni noua jucătoare-emblemă a României

Ștefănescu Dragoș / 24.01.2022, 09:50
Urmările după eliminarea de la Australian Open sunt dezastruoase pentru Simona Halep. Sorana Cîrstea poate deveni noua jucătoare-emblemă a României

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale Australian Open. Această eliminare va avea efecte dezastruoase pentru campioana noastră. Simona ar putea suferi o cădere importantă în ierarhia WTA.

Simona Halep, urmări dezastruoase după eliminarea de la Australian Open

La startul Australian Open 2022, Simona Halep se afla pe locul 15 WTA. Din păcate, în urma eliminării din optimile de finală, Simona va pierde nu mai puțin de 540 de puncte în ierarhia WTA Live. Românca avea de apărat  780 de puncte, aferente semifinalei din 2020. În urma parcursului de la această ediție, Halep a obținut doar 240 de puncte. Cu un minus de 540 de puncte, Simona rămâne cu un total de 2.117 și coboară astfel pe locul 23 în clasamentul WTA Live.

Simona Halep mai poate pierde poziții în clasamentul WTA în cazul în care Madison Keys (35 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, Alize Cornet (37 WTA) ajunge în finală sau câștigă competiția, Sorana Cîrstea (31 WTA) ajunge cel puțin în semifinale sau Kaia Kanepi (92 WTA) câștigă competiția.

La finalul anului trecut, când a plecat în Australia, Simona Halep își anunțase obiectivul îndrăzneț pentru 2022. Simona a încheiat sezonul 2021 pe poziția 20 în clasamentul mondial. Constănțeanca a declarat clar că aspiră la revenirea în Top 10 WTA.

Visul meu este să ajung din nou în Top 10”, spunea Simona Halep pe aeroportul „Henri Coandă”, la plecarea spre Melbourne.

Simona Halep, eliminată de la Australian Open

Simona Halep a avut un parcurs excelent la Australian Open până în sferturile de finală, unde a înfruntat-o pe Alize Cornet.

Primul set a fost dominat încă de la început de către Alize Cornet. Franțuzoaica s-a impus rapid, în doar 48 de minute, scor 6-3. Simona Halep a avut o revenire sectaculoasă în actul secund. În startul setului, Alize Cornet a condus din nou ostilitățile reușind să aibă 3-1, iar franțuzoaica părea că se îndreaptă spre câștigarea meciului. În ciuda problemelor fizice resimțite, Simona Halep a reușit să câștige cinci game-uri la rând, adjudecându-și setul cu 6-3.

Setul decisiv a fost extrem de disputat, cu schimburi lungi și foarte spectaculoase. Ambele sportive și-au câștigat serviciul până la scorul de 3-3. Alize Cornet a făcut break-ul și a reușit apoi desprinderea. Franțuzoaica a controlat ostilitățile și și-a câștigat serviciul de fiecare dată, reușind să-și adjudece setul cu scorul de 6-4. Astfel, Alize Cornet a obținut calificarea în sferturile de finală ale Australian Open. Franțuzoaica se va afla pentru prima dată în carieră în această fază a turneului australian, unde o va întâlni pe Danielle Collins, care a eliminat-o în optimi pe Elise Mertens.