UTA se umple de bani după perfectarea transferului. Arădenii pot da marea lovitură

Gabriel Peneș 27.01.2021, 18:01
UTA se umple de bani după perfectarea transferului. Arădenii pot da marea lovitură

O vânzare de jucător ce face multă lume fericită. UTA se umple de bani după perfectarea transferului. Arădenii pot da marea lovitură. Motivul? Au avut inspirația să păstreze procente dintr-o eventuală revânzare a lui Dennis Man. Jucătorul cedat de FCSB la Parma a venit la clubul lui Gigi Becali chiar de la UTA Arad.

UTA se umple de bani după perfectarea transferului

Două transferuri reușite, într-unul singur! Așa s-ar caracteriza mutarea lui Dennis Man de la FCSB la Parma, în Italia. Și asta pentru că nu doar Gigi Becali se va bucura de suma record de transfer pentru un fotbalist român, ci și cei de la care îl luase. Arădenii vor primi 1,65 milioane de euro din mutarea anului, scrie telekomsport.ro. Atacantul de 22 de ani fusese vândut de UTA la FCSB, în 2016. Dar șefii clubului arădean au avut inspirația să păstreze procente și dintr-o eventuală revânzare a acestuia.

La acel moment UTA l-a vândut pe Man pentru suma de 300.000 de euro. Ulterior, clubul arădean a mai încasat alte 120.000 de euro din diferite bonusuri stipulate în contract. Atacantul a fost atunci cel mai scump jucător din istoria „Bătrânei Doamne”, record doborât de plecarea lui Adrian Petre la Esbjerg, în 2017, pentru 500.000 de euro. Şefii de la UTA au trecut, la acel moment, și o clauză pentru cazul în care jucătorul va fi revândut. Arădenii au păstrat 11% dintr-un eventual transfer şi acum aşteaptă cu nerăbdare mutarea lui Dennis Man la Parma.

UTA se umple de bani după perfectarea transferului
UTA se umple de bani după perfectarea transferului lui Dennis Man, fostul lor jucător, la Parma/Sursa Foto: ProSport

Arădenii pot da marea lovitură

Transferul lui Dennis Man la Parma se va realiza, cel mai probabil, pentru 15 milioane de euro. Mai precis, 13 milioane, plus încă 2 milioane încasate ca bonusuri. Arădenii pot da, prin urmare, marea lovitură financiară. Și asta, pentru că rezultă o sumă de 1,65 de milioane de euro pentru procentele păstrate de arădeni. Actuala ocupantă a locului 10 în Liga 1 ar urma să direcţioneze o parte din această sumă către Atletico Arad, club la care Dennis Man a început fotbalul.

Transferul lui Dennis Man de la FCSB la Parma va stabili şi un nou record pentru fotbalul românesc. Atacantul de 22 de ani va deveni cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc. În acest moment, recordul este deţinut de Nicolae Stanciu, pentru transferul căruia Anderlecht a plătit în 2016 nu mai puţin de 9,7 milioane de euro. Ultimul pe „podiumul” celor mai bănoase transferuri este Vlad Chiricheș. Căpitanul Naționalei a fost cedat în 2013, la Tottenham, în Anglia, pentru 9,5 milioane de euro. Ambii au umplut conturile, ca și Man, ale aceluiași Gigi Becali.

Urmăriți Playsport.ro și pe