Va fi război la Belgrad după problemele lui Novak Djokovic. Urmează un meci de baschet între Serbia și Australia

Bordei Radu / 11.01.2022, 23:10
Va fi război la Belgrad după problemele lui Novak Djokovic. Urmează un meci de baschet între Serbia și Australia

Situația este tensionată între Serbia și Australia, după scandalul uriaș din jurul lui Novak Djokovic. Cele două țări au ajuns într-o stare de dușmănie, așa că, în acest context meciul de baschet între naționalele feminine reprezintă un potențial pericol. Mai ales că partida se va disputa la Belgrad.

Selecționata Australiei se va deplasa în Serbia, pe 10 februarie. Iar fanii sunt așteptați să își verse nervii și frustrările pe jucătoarele oaspete. Va fi o situație foarte tensionată, este convins și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv din Serbia. Bozidar Maljkovic avertizează despre această partidă.

Tensiune extremă între Serbia și Australia. „Oamenii sunt încinși, nu știm ce va ieși”

Bozidar Maljkovic nu a putut să nu comenteze situația în care se găsește liderul ATP, Novak Djokovic. Acesta va afla de abia miercuri, dacă va juca la Australian Open. Prezenţa campionului sârb la primul turneu de Grand Slam al anului depinde în acest moment de decizia ministrului australian al Imigrării, Alex Hawke. Politicianul va anunța miercuri dacă îi va retrage sau nu viza sârbului.

Nu știu dacă va putea participa la Australian Open, după această perioadă. Dar, nu a fost tratat cum trebuie, noi nu i-am fi făcut asta lui Ian Thorpe, de exemplu. Toată țara a fost atentă la ce i se întâmplă lui Nole. Mai întâi am zis că e o glumă, mai ales că vorbise cu organizatorii turneului. Apoi au apărut problemele cu autoritățile. Nu la Nole au existat probleme, ci între ei.

Pe mine altceva mă îngrijorează, pe 10 februarie avem meci de baschet feminin, Serbia – Australia. Oamenii sunt încinși, dar vom face tot posibilul să nu fie probleme, a declarat Bozidar Maljkovic

Nole, tot mai contestat de restul jucătorilor

Liderul mondial este criticat și de ceilalți jucători de tenis din circuitul mondial. Ultimul care a răbufnit la adresa lideului mondial este ocupantul locului 40 WTA. Maghiarul Marton Fucsovics este de părere că Novak Djokovic nu merită să joace.

Djokovic e cel mai mare jucător din toate timpurile, a câștigat tot ce se putea, a câștigat de nouă ori la Melbourne, deci din punct de vedere sportiv nimeni nu îi contestă nimic.

Totuși, nu trebuie să trecem peste ce se întâmplă în lume acum. Sănătatea oamenilor este primordială, și sunt reguli care au fost stabilite cu multe luni în urmă, și anume că trebuie să te vaccinezi ca să participi. Iar Djokovic nu a făcut-o. Din punctul acesta de vedere, nu cred că ar trebui să fie aici, a declarat Marton Fucsovics.