Cazul Djokovic capătă o amploare din ce în ce mai mare. Ce au decis procurorii după ce au analizat probele din dosar

Bordei Radu 03.02.2022, 08:43
Cazul Djokovic capătă o amploare din ce în ce mai mare. Ce au decis procurorii după ce au analizat probele din dosar

Procuratura din Serbia a intervenit în cazul Novak Djokovic. Liderul mondial a fost expulzat din Australia, înainte de a participa la primul turneu de Grand Slam al anului. Liderul mondial a fost nevoit să urmărească de la televizor triumful marelui său rival, Rafa Nadal. 

Mai mult, tenismenul a fost prins într-un scandal internațional de proporții. Sportivul a fost acuzat că ar fi încercat să înșele vigilența autorităților de la Antipozi cu un un test PCR fals. Sârbul a pretins că fusese infectat cu noul coronavirus, în decembrie și se refăcuse.

Cazul Djokovic, anchetat de procuratura din Serbia. Ce au constatat autoritățile de la Belgrad

Autoritățile de la Belgrad au luat în serios acuzele aduse liderului mondial. Cel mai bun sportiv din lume, din 2021, a fost anchetat pentru a se vedea dacă nu cumva acesta a încercat să păcălească oficialii din Australia. Inclusiv testul PCR, prezentat de acesta, la intrarea în Australia, a fost subiectul unei investigații. Iar concluzia este clară: testul negativ este unul valid.

Procurorii au analizat toate faptele, au verificat dovezile, și au determinat că Novak Djokovic a fost testat în mai multe rânduri și că rezultatele testelor din datele de 16 decembrie 2021 și 22 decembrie 2021 sunt valide, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii sârbe.

Oricum, acest lucru nu mai schimbă rezultatul de la Australian Open. Djokovic nu a mai avut de ales decât să îl felicite pe Rafa Nadal, primul tenismen din istorie cu 21 de titluri de Grand Slam.

Felicitări lui Rafael Nadal pentru turneul de Grand Slam cu numărul 21. O performanță incredibilă. Spiritul său de luptător a făcut din nou diferența. Medvedev a dat totul pe teren și a jucat cu pasiune și determinare, așa cum așteptam toți să se întâmple, a scris Djokovic.

Se vaccinează Novak Djokovic? Decizia radicală luată de numărul 1 mondial

Dacă rămâne în continuare ferm pe poziția de a nu se vaccina, sportivul sârb este în pericol să mai rateze multe alte turnee din circuitul ATP. Inclusiv turnee de Grand Slam.

Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a anunțat în urmă cu aproximativ două săptămâni că și la turneul de la Roland Garros accesul în arene se va face doar în baza unui certificat de vaccinare. Și vor mai fi multe alte astfel de exemple. Biograful lui Nole crede că acesta va reexamina varianta vaccinării.

Din ce am auzit din partea apropiaților lui, cred că se va vaccina. Poate a contribuit la decizie și finala din Australia. Poate că cele 21 de trofee de Grand Slam ale lui Nadal l-au împins s-o facă, a spus Daniel Muksch