Va plăti până la urmă cineva pentru moartea lui Ekeng? Procesul în care doi medici sunt cercetați se reia de la zero!

Marian Cărăvan 14.04.2021, 13:27
Va plăti până la urmă cineva pentru moartea lui Ekeng? Procesul în care doi medici sunt cercetați se reia de la zero!

Pe 6 mai 2016, fotbalistul Patrick Ekeng se prăbușea pe teren, în timpul meciului dintre Dinamo și Viitorul. Camerunezul a decedat la spital, iar procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. S-a lăsat și cu o condamnare cu suspendare, decizie menținută în februarie 2021 de Curtea de Apel București. Dar lucrurile nu se opresc aici. Procesul se reia de la zero. Doi medici sunt cercetați pentru moartea fostului fotbalist al lui Dinamo? Va plăti, oare, cineva pentru moartea lui Ekeng?

Ucidere din culpă, în cazul Patrick Ekeng

Introdus pe teren de doar șapte minute, în meciul dintre Dinamo și Viitorul, Patrick Ekeng a căzut pe teren, fără să fi fost atins de vreun adversar. A intervenit imediat staff-ul medical al alb-roșiilor, după care s-a apelat la ambulanță. Ei, și aici intervine problema. După cum relatau martorii oculari, se pare că medicul Mihaela Duță, de pe ambulanța Puls, ar fi intervenit foarte târziu. Camerunezul a primit îngrijiri pe gazon, fiind transportat ulterior la spital. Acolo, s-a constatat că fotbalistul suferise un stop cardio-respirator.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Vizată a fost Mihaela Duță, medicul specialist de medicină de urgenţă în cadrul serviciului de ambulanţă privat Puls. Ea se afla pe stadionul Dinamo, când Patrick Ekeng și-a pierdut cunoștința. Mihaela Duță a fost condamnată un an și 6 luni la închisoare cu suspendare. Pedeapsa a fost menținută de Curtea de Apel București, în luna februarie a acestui an.

Va plati pana la urma cineva pentru moartea lui Ekeng? Procesul in care doi medici sunt cercetati se reia de la zero!
Va plati pana la urma cineva pentru moartea lui Ekeng? Procesul in care doi medici sunt cercetati se reia de la zero!

Doi medici, cercetați pentru moartea lui Ekeng. Procesul se reia de la zero!

După condamnarea cu suspendare a medicului Mihaela Duță, judecătorii au decis să reia de la zero procesul în cazul morții lui Patrick Ekeng. Alți doi medici sunt cercetați pentru ucidere din culpă. Cazul e departe de a fi soluționat.

Dispune trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a completa urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 C.pen.

În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluția dispusă la începutul acestei săptămâni.

Se cercetează acum în ce condiții i s-a dat undă verde lui Ekeng de a juca fotbal. Anchetatorii merg pe firul poveștii și ajung la Viorel Mihai și Adriana Marinescu.

Ne referim aici la doctorul Institutului Național de Medicină Sportivă, respectiv cardiologul care i-a efectuat un EKG fotbalistului părbușit pe gazonul lui Dinamo, informează ProSport.

Procesul în cazul morții lui Patrick Ekeng se reia de la zero. Va plăti până la urmă cineva pentru moartea lui Ekeng?

Despăgubiri de sute de mii de euro pentru familia lui Patrick Ekeng

Curtea de Apel București a anunțat, pe 22 februarie, decizia definitivă în cazul morții fostului jucător de la Dinamo, camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani). Astfel, magistrații au respins apelurile făcute după prima decizie, de Judecătoria Sectorului 2, în cazul medicului Mihaela Elena Duță, cea care ar fi trebuit să-l resusciteze pe jucător. Acestea a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

În plus, față de prima decizie, Curtea de Apel a modificat și suma despăgubirilor financiare. Mama lui Ekeng va primi 44.000 de euro, nu 20.000. În total, familia Ekeng va fi despăgubită cu puțin peste 200.000 de euro, din partea firmei de asigurări.

Soția și mama vor primi câte 44.000 de euro, cei trei copii – câte 30.000 de euro fiecare, cei cinci frați – câte 10.000 de euro fiecare.

Nathalie, văduva lui Ekeng, a cerut în primă instanță despăgubiri de peste 650.000 de euro. Cererea a fost respinsă de către magistrați, fiind considerată inadmisibilă.

Catalin Hildan a murit pe teren, pe 5 octombrie 2000
Catalin Hildan a murit pe teren, pe 5 octombrie 2000

Cătălin Hîldan, „Unicul Căpitan”, alt fotbalist de la Dinamo decedat pe teren

În fatidica zi de 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan, pe atunci un tânăr fotbalist de 24 de ani, a decedat în timpul unui amical la Oltenița. Dinamo îl pierdea atunci pe cel ce a rămas în amintirea suporterilor drept „Unicul Căpitan”.

Era minutul 74 al meciului amical SN Olteniţa – Dinamo, când Cătălin Hîldan a suferit un accident vascular cerebral. Decesul a fost constatat de medicii de la spitalul din localitatea unde s-a disputat meciul. De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria „Unicului Căpitan”. A fost mai greu în ultimul an, din cauza pandemiei, dar gândurile suporterilor s-au îndreptat cu siguranță către Cătălin Hîldan.

În vara anului 2000, cu doar câteva luni înainte de producerea tragediei, Hîldan a leșinat pe teren la un antrenament. Medicii l-au sfătuit pe mijlocaș să renunțe definitiv la fotbal.

Mai bine mor pe teren decât să fac asta!”, ar fi zis atunci Cătălin Hîldan, povestesc apropiații.

Urmăriți Playsport.ro și pe