Valeriu Iftime cere genii și despoți luminați la conducerea fotbalului românesc. Ce variante are pentru națională

Robert Zanfir / 24.11.2021, 17:39
Valeriu Iftime cere genii și despoți luminați la conducerea fotbalului românesc. Ce variante are pentru națională

Valeriu Iftime a făcut portretul robot al omului care ar trebui să ajungă la conducerea fotbalului românesc. Patronul lui FC Botoșani nu crede în variantele Victor Pițurcă, Adi Mutu sau Edi Iordănescu, dar propune o soluție pentru redresarea naționalei.

Mirel Rădoi a refuzat propunerea lui Răzvan Burleanu, după cum Playsport a prezentat în exclusivitate. Oficialii FRF au accesat și varianta Gică Hagi, iar întâlnirea dintre cele două părți a declanșat un adevărat scandal în Generația de Aur.

Valeriu Iftime cere genii și despoți luminați la conducerea fotbalului românesc. Ce variante are pentru națională

Între timp, federalii au zburat spre Grecia, unde au avut o întâlnire cu Răzvan Lucescu, după cum Playsport a informat în exclusivitate.

Alte nume vehiculate pentru banca naționalei sunt cele ale lui Adi Mutu, Victor Pițurcă sau Edi Iordănescu.

Totuși, Valeriu Iftime este convins că fotbalul românesc are nevoie de soluții din afară, de antrenori educați și cu viziune.

„Avem nevoie de un antrenor educat afară, care să dea o direcție a seriozității, să nu fie neapărat un mare tactician. Să fie un mare tactician, dar să aibă un nume care atrage, care dă un sens pentru viitor.

Nu cred în domnul Pițurcă, pe Adi Mutu îl aruncăm într-o groapă cu lei, sau pe Edi Iordănescu. Dar, să dea Dumnezeu să vrea, să vină, să facă.

Eu nu văd echipa națională renăscută din cenușa pe care am calcat-o în picioare. Nu văd. Mă rog la Dumnezeu să nu am dreptate, să vină un antrenor ambițios care să aibă rezultate”, a declarat Valeriu Iftime pentru ProX.

Soluția lui Valeriu Iftime: „M-aș duce cu ochii închiși după Boloni”

„Eu cred în altceva, într-o schimbare radicală care pleacă din mintea noastră. Lumea se schimbă dacă avem modele și oameni cu viziune, care sunt genii.

Ori sunt despoți luminați care au făcut ceva în lumea asta, ori sunt oameni cu o carismă extraordinară, cu o personalitate puternică.

Dacă Boloni îmi spune ceva, eu mă duc cu ochii închiși după el, dacă îmi spune domnul Pițurcă ceva, nici nu mă gândesc”, a mai declarat Valeriu Iftime.

Mircea Sandu: „Cu Hagi la națională, cei de la FRF nu mai aveau viață!”

Gică Hagi a declinat propunerea celor de la FRF. Proiectul în care este implicat l-au împiedicat să accepte. Mircea Sandu a declarat la Playsport Live că nici Burleanu nu l-a dorit cu adevărat.

Vă garantez că nu a fost dorit. A fost o problemă de imagine. Dacă Hagi era antrenor la echipa națională, cei de acolo nu mai aveau viață. El nu accepta tot ce este acolo. Nu l-au dorit.

Păi nici nu i-au făcut o ofertă clară. Nu s-au dus cu un contract scris. Și eu când l-am pus la națională, era și atunci o presiune imensă. Dar m-am dus cu un contract clar, cu clauze. El a venit cu agenții lui, erau 1 la 3. Dar naționala și lumea fotbalului are nevoie de oameni ca Hagi sau Gică Popescu
Mircea Sandu, la Playsport Live