EXCLUSIV | Întâlnire de taină între Mirel Rădoi, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță! Selecționerul le-a forțat mâna federalilor. Cum s-au finalizat negocierile

Robert Zanfir / 21.11.2021, 22:09
EXCLUSIV | Întâlnire de taină între Mirel Rădoi, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță! Selecționerul le-a forțat mâna federalilor. Cum s-au finalizat negocierile

Mirel Rădoi s-a întâlnit, vineri, cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, după cum a lăsat de înțeles, zilele trecute, directorul executiv al FRF. Din informațiile Playsport, tehnicianul nu a refuzat negocierea și chiar a avansat o serie de cerințe, dar în cele din urmă cele două părți au întrerupt orice discuție.

Mirel Rădoi și-a anunțat, surprinzător, plecarea de la națională încă după victoria cu Armenia, din luna octombrie. Ieșirea tehnicianului a surprins lumea fotbalului, cu atât mai mult cu cât, la vremea aceea, naționala era favorită pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial 2022.

Întâlnire de taină între Mirel Rădoi, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță! Selecționerul le-a forțat mâna federalilor

Pentru tricolori a venit, însă, dușul rece cu Islanda, iar Mirel Rădoi și-a anunțat a doua oară despărțirea de prima reprezentativă. Totuși, selecționerul, cunoscut ca un tip sentimental și care se atașează ușor de grupul cu care lucrează, a cedat ușor-ușor presingului emoțional făcut de jucători.

Pus în încurcătură de atitudinea celor mai mulți dintre internaționali, Mihai Stoichiță a fost nevoit să accepte public că va încerca o rundă de negocieri cu Mirel Rădoi. Directorul tehnic al naționalei a declarat în exclusivitate pentru Playsport că va forța o prelungire a mandatului.

Întâlnirea dintre Răzvan Burleanu și Rădoi va avea loc vineri sau luni, în funcție de anumite repere din programul președintelui. Eu sper în continuare ca Mirel să rămână, e firesc să purtăm acest dialog. Mai departe, e hotărârea lui să acționeze cum va crede de cuviință
Mihai Stoichiță, pentru Playsport.

Playsport a aflat că întâlnirea dintre cele două părți s-a produs vineri, iar Rădoi, Burleanu și Stoichiță au ajuns chiar să negocieze termeni ai unui eventual nou contract.

Din informațiile noastre, tehnicianul nu doar că nu a refuzat din start discuțiile, dar a avansat și anumiți termeni ai noii înțelegeri. Din câte se pare, fostul selecționer a încercat să afle cât de mult este dorit în continuare pe banca primei reprezentative. Totul, după ce de-a lungul preliminariilor s-a simțit în mai multe rânduri izolat de către oficialii FRF.

Ce contract a cerut Mirel Rădoi în negocierile cu FRF

Playsport a aflat câteva detalii extrem de interesante din culisele întâlnirii. Potrivit surselor noastre, Mirel Rădoi a cerut, în discuțiile cu Răzvan Burleanu și compania, un contract pe 5 ani, dar și salarii mărite pentru staff-ul lui.

Rădoi a încercat, astfel, să puncteze la două capitole. Întâi, și-a încercat șansa și a vrut să vadă dacă negocierile nu sunt doar unele formale. Apoi, și-a fidelizat oamenii de încredere, alături de care are deja planuri pentru viitorul carierei.

În schimb, în negocieri Mirel Rădoi nu a spus niciun cuvânt despre salariul său. În fapt, tânărul tehnician a declarat în mai multe rânduri că nu a început cariera de antrenor pentru a se îmbogăți.

Mirel Rădoi și Mihai Stoichiță, relații tensionate

Playsport a mai aflat un amănunt extrem de interesant din discuțiile lui Mirel Rădoi cu cei doi federali. Se pare că relația cu Mihai Stoichiță, deteriorată încă din timpul Jocurilor Olimpice, rămâne una tensionată.

Cei doi au avut un schimb de replici intens mediatizat și după meciul cu Islanda, atunci când selecționerul de atunci i-a reproșat oficialului FRF că și-a depășit atribuțiunile.

„Când nu câștigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile și să recunosc vocea, mai grav ar fi să fie cineva din partea FRF. Atunci, îl aștept să vină în locul meu!”, spunea atunci fostul selecționer.

Din informațiile noastre, Mirel Rădoi i-ar fi reproșat și președintelui FRF indiferența și răceala din timpul perioadelor de criză ale naționalei, de la începutul preliminariilor. Concret, tehnicianul i-a spus lui Burleanu că s-ar fi așteptat ca acesta să îi fie alături în clipele dificile.

Cel mai dureros episod pentru Rădoi ar fi fost cel din luna octombrie, atunci când și-a anunțat plecarea, dar nimeni dintre oficialii FRF nu l-a chemat la o discuție pentru a dezamorsa tensiunea din cadrul lotului.

În final, răspunsul lui Mirel Rădoi a fost un refuz categoric. Între timp, presat și de ieșirea publică repetată a lui Gică Hagi, se pare că Răzvan Burleanu a decis să pună la cale o discuție cu fostul mare jucător al naționalei.

Am onorat invitația de a avea o discuție cu președintele Federației. Dar lucrurile erau clare, eu am un club, nu pot lăsa loc la multe speculații. Am stat două ore împreună, dar nu exista nicio soluție, pentru că eu sunt acționar majoritar
Gică Hagi