Valeriu Iftime s-a răzgândit! Motivul incredibil pentru care vrea să țină în continuare echipa din Botoșani

Moldoveanu Camelia 01.12.2021, 23:40
Valeriu Iftime s-a răzgândit! Motivul incredibil pentru care vrea să țină în continuare echipa din Botoșani

Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, a anunțat de curând că își dorește să vândă echipa. După ce Gigi Becali a fost interesat să cumpere formația din Moldova, milionarul pasionat de fotbal și de cai a găsit o nouă motivație pentru a se lupta cu echipele din Liga 1.

Motivul incredibil pentru care Valeriu Iftime s-a răzgândit

Finanțatorul FC Botoșani a anunțat faptul că este dispus să vândă echipa dacă găsește un investitor cu un proiect ambițios. Însă, la scurt timp, Valeriu Iftime s-a răzgândit și acum vrea să lupte pentru a oferi României un fotbal mai frumos. Motivul pentru care are de gând să mai păstreze echipa de fotbal din Moldova este faptul că se simte provocat să găsească soluții și să demonstreze că se pot face performanțe în Liga 1.

Nu e o idee pe care o arunc și las în aer. Am răspuns că fotbalul nu e pentru mine o zonă care să mă emuleze, să mă țină în priză, să mă facă să mă gândesc la lucruri foarte, foarte serioase.

Deși faptul că merge prost, mă enervează cel mai tare și încerc să caut soluții, dacă fotbalul românesc ar merge bine, probabil că m-aș lăsa mâine. Dacă merge prost, mai stau un pic.

Asta nu înseamnă că sunt entuziasmat de fotbalul din România. Aș trage și un semnal de alarmă, poate mulți nu iau în serios chestia asta. Fotbalul e, poate, cel mai mare spectacol mondial de care orice civilizație are nevoie.

Fotbalul e și management, oameni cu multă minte, nu doar o chestie întâmplătoare. Investesc azi, azi sunt primar, fac o echipă, la patru ani pică primarul, a murit echipa. Nu e deloc așa”, a declarat Valeriu Iftime la Pro X.

Iftime cere genii și despoți luminați la conducerea fotbalului românesc

Mirel Rădoi a refuzat propunerea lui Răzvan Burleanu, după cum PlaySport a prezentat în exclusivitate. Oficialii FRF au accesat și varianta Gică Hagi, iar întâlnirea dintre cele două părți a declanșat un adevărat scandal în Generația de Aur.

Între timp, federalii au zburat spre Grecia, unde au avut o întâlnire cu Răzvan Lucescu, după cum PlaySport a informat în exclusivitate. Alte nume vehiculate pentru banca naționalei sunt cele ale lui Adi Mutu, Victor Pițurcă sau Edi Iordănescu.

Totuși, Valeriu Iftime este convins că fotbalul românesc are nevoie de soluții din afară, de antrenori educați și cu viziune.

Avem nevoie de un antrenor educat afară, care să dea o direcție a seriozității, să nu fie neapărat un mare tactician. Să fie un mare tactician, dar să aibă un nume care atrage, care dă un sens pentru viitor.

Nu cred în domnul Pițurcă, pe Adi Mutu îl aruncăm într-o groapă cu lei, sau pe Edi Iordănescu. Dar, să dea Dumnezeu să vrea, să vină, să facă.

Eu nu văd echipa națională renăscută din cenușa pe care am calcat-o în picioare. Nu văd. Mă rog la Dumnezeu să nu am dreptate, să vină un antrenor ambițios care să aibă rezultate”, a declarat Valeriu Iftime pentru aceeași sursă.

Urmăriți Playsport.ro și pe