Varianta visată de șefii lui Dinamo e exclusă de șefii fotbalului românesc. Liga 1, interzisă cu 18 echipe

Ștefănescu Dragoș / 30.01.2022, 10:33
Varianta visată de șefii lui Dinamo e exclusă de șefii fotbalului românesc. Liga 1, interzisă cu 18 echipe

Dinamo este penultima în Liga 1 și spera la un ajutor neașteptat la finalul sezonului. Varianta visată de conducerea din ”Ștefan cel Mare” a fost însă exclusă de șefii fotbalului românesc.

Dinamo, obligată să se salveze de la retrogradare pe teren

Dinamo joacă în această seară derby-ul cu FCSB din poziția ingrată a clasării pe locul 15 în Liga 1. Echipa roș-albă încearcă cu disperare să părăsească subsolul clasamentului, însă fără succes până acum.

Forma sportivă a echipei roș-albe nu oferă speranțe foarte mari în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Astfel, conducerea dinamovistă spera într-un ajutor la masa verde, în cazul în care numărul echipelor din Liga 1 ar fi fost crescut la 18.

Cei din LPF spulberă însă speranțele dinamoviștilor, anunțând că nu se intenționează modificarea numărului echipelor în prima ligă. Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a declarat că forul din care face parte nu are în vedere schimbarea formatului din Liga 1 în sezonul viitor.

Suntem de acord cu poziția domnului Burleanu. În momentul în care am trecut de la 14 la 16 echipe a fost situația aceea cu COVID-19. Deci, în momentul de față, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga 1. Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe ar fi eronat să mărim campionatul”, a spus Justin Ștefan, conform digisport.ro.

Ionuț Lupescu susține modificarea numărului de echipe din Liga 1

Fostul mare internațional, Ionuț Lupescu, susține ideea lansată de Mirel Rădoi, ca din sezonul viitor, Liga 1 să aibă 18 echipe. Acesta spune totuși că trebuie crescut într-un fel sau altul nivelul valoric, altfel totul ar fi în zadar.

Mie îmi place un campionat de 18 echipe, am mai spus de mulți ani că România e o țară perfectă pentru 18 echipe, important e să ai 18 echipe care chiar pot să facă performanță, aici e marele semn de întrebare”, a spus Ionuț Lupescu.

Dinamo – FCSB, ultimul derby pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”

Derby-ul Dinamo – FCSB se va juca în această seară de la ora 20:00, pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”. Partida suscită un interes imens în ciuda situațiilor total diferite în care se află cele două echipe. Dinamo se află pe un rușinos loc 15, cu doar 12 puncte acumulate. ”Câinii” se luptă cu disperare pentru evitarea retrogradării. De cealaltă parte, FCSB ocupă poziția a doua a Ligii 1 și se află în luptă pentru câștigarea titlului de campioană.

Importanța meciului de dumincă este dată și dintr-o altă perspectivă în afara rivalității istorice dintre cele două cluburi. Derby-ul din etapa 23 a Ligii 1 va fi ultimul disputat pe actualul stadion din ”Ștefan cel Mare”. La conferința de presă premergătoare jocului, Florin Răducioiu, team manager-ul lui Dinamo, a anunțat că lucrările pentru construcția noului stadion vor începe cât de curând. Astfel, actuala arenă din ”Ștefan cel Mare” va fi demolată începând cu această vară.

E ultimul nostru meci pe acest stadion cu FCSB. Sunt convins că se va face un alt stadion, am informații să se va face”, a declarat Florin Răducioiu.