Vasili Hamutovski i-a șocat pe cei de la Steaua înainte de a fi arestat: „Nu înțeleg de ce a făcut asta”

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.10.2022, 06:47
Vasili Hamutovski i-a șocat pe cei de la Steaua înainte de a fi arestat: „Nu înțeleg de ce a făcut asta”

Vasili Hamutovski, fostul antrenor cu portarii de la CSA Steaua, a fost arestat în țara sa natală, Belarus, după ce a participat la câteva mitinguri împotriva dictatorului din această țară, Aleksandr Lukashenko. Acum, fostul portar de la FCSB riscă între trei și șapte ani de închisoare.

Vasili Hamutovski le-a spus oficialilor de la CSA Steaua că se duce în Polonia, pentru a se alătura din nou fostei sale echipe, FC Liov

Această veste i-a șocat pur și simplu pe cei de la CSA Steaua. Iulian Miu, unul dintre oficialii clubului din Ghencea, a admis că nu reușește să înțeleagă de ce a ajuns Hamutovski înapoi în Belarus, în condițiile în care știa că ar putea avea probleme.

În plus, când fostul portar a plecat din România, toată lumea știa că se va duce în Polonia, pentru a se alătura fostei sale echipe FC Liov, aflată în cantonament acolo. Vasili Hamutovski a activat la echipa ucraineană și a fost nevoit să plece de acolo în momentul în care a izbucnit războiul din țara vecină. Acum, el a decis să se întoarcă acolo și a plecat de la Steaua cu direcția Polonia. Nu se cunosc deci motivele pentru care el a ajuns înapoi în Belarus și le-a dat astfel autorităților de la Minsk șansa de a-l aresta.

„Eu am avut o relaţie bună cât ne-a ajutat acum la Steaua, în ultima perioadă. S-a întors înapoi la echipa lui, era programat un cantonament în Polonia, ne-am luat la revedere de la el şi nu înţeleg ce a căutat el în Belarus.

M-a şocat că… Am fost în perioada asta împreună la Steaua şi nu am înţeles de ce s-a întors în Belarus. Credeam că nu se mai întoarce în Belarus, că ori vine în România, ori se duce la echipa lui de club, aveau cantonament în Polonia.

Vestea arestării sale l-a șocat pe Iulian Miu

Mi-a spus că nu se mai duce în Belarus, că sunt aceste probleme, avea teamă. Acum nu ştiu de ce s-a dus acasă când avea atâtea variante. Putea merge oriunde. Era bine primit şi la noi. I-am spus că dacă mai vrea să vină să lucreze, are tot sprijinul nostru. Chiar dacă avea nevoie de o garsonieră, îi găseam unde să stea, nu trebuia să ajungă în Belarus.

E o ştire şocantă, am citit că riscă între trei şi şapte ani de închisoare cu executare, din păcate. O fi fost urmărit sau l-a ‘ciripit’ cineva că a ajuns în zonă.

Puteam să-l ajutăm şi cu recuperarea după operaţie (n.r. – fostul portar s-ar fi întors în Belarus pentru a se opera la genunchi), avem prieteni în Bucureşti, nu-l costa nimic. Când rişti ani de închisoare, nu mai ai ce căuta acolo.

Să zic ceva. L-am cunoscut bine în perioada asta. E un antrenor foarte bun de portari. Nu a început lumea să ţipe că plătim din bani publici un străin? El doar ajuta, atât”, a spus Iulian Miu potrivit orangesport.ro.