Verdict apocaliptic înaintea meciului Dinamo – Universitatea Cluj. “Câștigă barajul sau dispare de tot!” Care e marea miză

Moldoveanu Camelia / 28.05.2022, 10:09
Verdict apocaliptic înaintea meciului Dinamo – Universitatea Cluj. “Câștigă barajul sau dispare de tot!” Care e marea miză

Meciul Dinamo – Universitatea Cluj se joacă duminică, de la ora 21:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare. Alexandru Boc, fostul vicepreședinte al LPF dar și fost fundaș al „câinilor roșii”, a avut un verdict dur pentru echipa lui Dusan Uhrin.

Ar putea veni apocalipsa în Ștefan cel Mare după meciul Dinamo – Universitatea Cluj

Alexandru Boc a fost prezentat la meciul câștigat de CS Universitatea Craiova, scor 2-0, contre FC Botoșani, rezultat care le-a oferit oltenilor un loc în preliminariile Conference League.

Fostul vicepreședinte al LPF dar și fost fundaș al „câinilor roșii” nu a avut cum să nu discute și despre Dinamo. Echipa lui Dusan Uhrin a pierdut cu 2-0 la Cluj, iar dacă în „Ștefan cel Mare” scorul nu o să fie întors, atunci Dinamo o să sufere prima retrogradare din istoria clubului.

Alexandru Boc este de părere că retrogradarea pentru Dinamo înseamnă și sfârșitul echipei:

Eu sunt și cu Dinamo puțin. Sincer, e greu să întorci rezultatul de la 2-0. Eu zic că se vor juca prelungiri. E păcat să retrogradeze. Dinamo dispare 100% dacă retrogradează. O va lua de jos, ca Rapid, din Liga 4, Liga 3, Liga 2…

Dacă se face noul stadion, acolo va fi o tentație foarte mare, e în centrul Bucureștiului, vor fi spații comerciale, toată lumea va dori să pună mâna pe ele.

O parte dintre jucătorii actuali nu știu ce înseamnă tradiția lui Dinamo. Dacă echipa nu rămâne în prima ligă, jucătorii își iau bagajele și pleacă la alte echipe! Vor avea salarii la fel de mari”, a spus Alexandru Boc.

„Jucați ca și cum ar fi ultima zi din viața voastră!”

Înaintea acestei partide cruciale, Gigi Mulțescu le-a transmis jucătorilor lui Dinamo un mesaj emoționant. Tehnicianul vrea ca elevii lui Dusan Uhrin să trateze partida ca și cum ar fi ultima din viața lor de fotbaliști.

„Am emoții, normal. Echipa a pierdut la Cluj și nici nu a arătat că ar putea fi mai puternică. A avut ocazii, bare, dar nu a înscris și asta e o mare problemă, mai ales că a luat golul doi în superioritate numerică. E multă incertitudine în jocul lui Dinamo și asta mă face și pe mine să fiu rezervat. Acum nu mai avem ce face, suntem cu gândul la ei și le transmitem jucătorilor toată energia noastră.

Mai sper și nu vreau să trăiesc așa ceva, să văd Dinamo retrogradată! Dar, dacă se va întâmpla, eu tot cred că acestă echipă nu va dispărea.

Din ce văd, din ce citesc, acum că se va construi și noul stadion, eu zic că are puterea să revină. Dar cel mai bine ar fi să nu se ajungă acolo. Băieții trebuie să aibă maxim de responsabilitate, fiecare pe postul lui și să joace fiecare minge și fiecare secundă ca și cum ar fi ultima lor zi ca fotbaliști! Altfel nu se poate”, a declarat Gigi Mulțescu la conferința de presă.