Verdict catastrofal pentru Shakira! Riscă 8 ani de închisoare și trebuie să plătească 24 de milioane de euro în cel mai scurt timp

Gheorghiu Dan 31.07.2022, 09:19

Cântăreața Shakira (45 de ani) este acuzată de evaziune fiscală în Spania. Fiscul a decis să o acționeze în instanță pe fosta parteneră a lui Gerard Pique (35 de ani).

CITEȘTE ȘI Surpriză neplăcută pentru Pique. Cum l-au primit americanii după despărțirea de Shakira

Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Conform presei din Spania, Shakira a refuzat până acum să ajungă la un acord cu Fiscul. Din această cauză, Parchetul din Barcelona va cere o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru artista din Columbia. Mai mult decât atât, autoritățile vor solicita și o amendă de 24 de milioane de euro!

Shakira este acuzată că a ascuns 14,5 milioane de euro în perioada 2012 – 2014. Între timp, cântăreața s-a mutat la Miami, după despărțirea de fundașul Barcelonei, Gerard Pique.

Avocații artistei au transmis că ea se consideră nevinovată. Din acest motiv a refuzat să ajungă la o înțelegere cu Fiscul din Spania, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri celebre.

Shakira este încrezătoare că va câștiga procesul din Barcelona.

Procurorii o acuză pe cântăreață că și-a păstrat rezidența fiscală în Bahamas, până în 2015. Insula este considerată un paradis fiscal. Shakira se apără și susține că nu a locuit niciodată mai mult de șase luni consecutive în Barcelona, astfel că nu putea să-și plătească taxele în Spania.

Shakira și Pique s-au înțeles după mai multe negocieri

Shakira mută la Miami pentru a scăpa de toată agitația din Spania. Fotografii o urmăresc zi și noapte de când s-a despărțit de Pique.

Ea a decis să plece în SUA alături de cei doi copii, Sasha (6 ani) și Milan (9 ani). Pique nu a fost de acord cu acest lucru în primă fază, pentru că el rămâne să joace la FC Barcelona. Conform publicației braziliene Dol, Shakira îi oferă lui Pique 13 milioane de euro pentru a pleca la Miami cu Sasha și Milan.

Suma ar reprezenta o datorie pe care Pique o are în Spania. Fotbalistul ar fi fost de acord cu acest pact, astfel că artista din Columbia va putea să plece în liniște cu Sasha și Milan.

De asemenea, Shakira i-a promis lui Pique că îi oferă anual cinci zboruri de la Barcelona la Miami, pentru a-și vedea copiii.

Urmăriți Playsport.ro și pe