Veste excelentă primită de Simona Halep înainte de primul meci la Wimbledon. Ce mesaj a primit jucătoarea din Constanța

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2022, 18:05
Veste excelentă primită de Simona Halep înainte de primul meci la Wimbledon. Ce mesaj a primit jucătoarea din Constanța

Cu puțin timp înainte de startul turneului de la Wimbledon, Simona Halep a fost informată că a urcat în clasamentul WTA în timp real.

Chiar dacă s-a retras de la Bad Homburg înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu, jucătoarea de 30 de ani se apropie cu pași mici, dar siguri, spre obiectivul setat la începutul acestui an, respectiv revenirea în top 10 mondial.

Simona Halep a urcat din nou în clasamentul WTA

Simona Halep se află într-o formă foarte bună și vine după prestații foarte solide la Birmingham și Bad Homburg. La ambele competiții a ajuns în semifinale. La competiția din Anglia a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia, iar la cea din Germania a abandonat după ce a acuzat probleme la gât.

Astfel, ea a urcat o poziție și a ajuns pe locul 18 în clasamentul WTA în timp real, cu un total de 2355 de puncte. Românca a depășit-o pe Angelique Kerber, care a pierdut în optimile de finală de la Bad Homburg. Astfel, Simona Halep este sigură că nu va pierde această poziție la următoarea actualizare a topului mondial, care se va face la începutul săptămânii viitoare.

De asemenea, ea s-a apropiat foarte mult de locul 17, ocupat în prezent de Jelena Ostapenko. Letona a pierdut în finală la Eastbourne și mai are un avans de doar 76 de puncte față de Simona Halep. Mai mult, jucătoarea din Constanța se află la mai puțin de 700 de puncte de locul 10 WTA, ocupat în prezent de Garbine Muguruza.

Astfel, în cazul unei evoluții solide la Wimbledon, coroborate cu un eventual parcurs mai slab al jucătoarelor din fața sa, Simona Halep are șanse mari să se apropie foarte mult de top 10 WTA, obiectiv pe care și l-a propus în momentul în care a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

Fostul lider mondial revine la Wimbledon pentru prima dată după succesul din 2019

Va fi pentru prima dată când Halep va evolua la Wimbledon din 2019 încoace, când a și câștigat marele trofeu. În 2020 competiția de la All England Club nu a fost organizată din cauza pandemiei de Covid-19. Iar anul trecut românca se recupera după accidentarea gravă suferită cu două luni înainte la Roma.

În primul tur de la Wimbledon, Simona Halep se va duela cu Karolina Muchova, jucătoare de 25 de ani din Cehia, care se află în prezent pe locul 82 în clasamentul WTA.

S-a trezit și Patrick Mouratoglou după ce Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg. Antrenorul francez a reacționat pe rețelele de socializare