Fanii dinamoviști au primit o veste cât se poate de bună: Cristi Borcea a început din nou să bage bani în Ștefan cel Mare. Nu este vorba, însă, despre echipa care activează în Superliga.
Ionuț Lupescu a dezvăluit că fostul acționar majoritar al „câinilor roșii” a sărit în ajutorul Clubului Sportiv. Mai exact, a scos din buzunar o sumă deloc de neglijat pentru dezvoltarea infrastructurii centrului de copii și juniori.
„Kaiserul” plănuiește să-i redea clubului din Ștefan cel Mare gloria de altădată, în ceea ce privește sectorul juvenil, iar Borcea a decis să-l sprijine. Potrivit prosport.ro, acesta a oferit 100.000 de euro pentru modernizarea terenului de fotbal „Velodrom”, aflat acum în paragină.
Conducătorii celor de la CS vor să le ofere juniorilor toate condițiile, începând cu o suprafață de iarbă pentru teren mare. Proiectul include și construirea unor vestiare.
„În proiectul pe care l-am prezentat la CS și la minister am mers și pe fonduri private. Cristi Borcea a ajutat, e vorba de modernizarea de la Velodrom, pe care noi o dorim cât mai rapid, în contextul în care anul acesta începe organizarea de șantier pentru arena principală și este posibil ca terenul cu suprafață sintetică să fie blocat (n.r. terenul din spatele Peluzei Cătălin Hîldan). Astfel, dorim ca terenul de la Velodrom să fie reabilitat cu suprafață naturală nouă și să devină utilizabil. Sperăm să găsim și alți oameni de afaceri care vor să sprijine, căutăm”, a declarat Ionuț Lupescu pentru sursa citată.
Chiar dacă a reușit să obțină până acum fonduri din surse private, fostul căpitan al lui Dinamo, a dezvăluit că planul nu poate fi dus la bun sfârșit fără ajutorul Ministerului de Interne. Investițiile ar urma să fie direcționate spre infrastructură.
„Toate aceste lucruri legate de consultanță le-am finalizat și le-am prezentat, la sfârșitul anului trecut, președintelui Ionuț Popa. Nu știu dacă e cel mai bun proiect de academie, dar eu am văzut foarte multe în Europa și am încercat să adaptez pentru situația care este în Parcul Sportiv Dinamo și, mai ales, în România. Pentru toate aceste lucruri îți trebuie și bani, dar nu banul este o prioritate.
Ceea ce vreau să transmit celor de la minister este că nu vrem bani pentru a plăti jucătorii, antrenorii, dorim pentru infrastructură, pentru a avea condiții precum afară. Sumele nu sunt mari. Se pot face patru terenuri de fotbal, asta în afară de stadionul mare, două de iarbă artificială, două de iarbă normală, care ar putea fi folosite și de rugby. La fel, cred că se mai pot construi trei terenuri pentru inițiere, de copii (n.r. minifotbal). Trebuie, clar, un centru medical… de refacere și, mai ales, o sală de forță mai mare. Pentru acest lucru ai nevoie și de oameni pricepuți și, în acest sens, am făcut și propuneri de organigramă”, a explicat Lupescu.