Veste trăsnet pentru Simona Halep sâmbătă seara. Ce se întâmplă după ce a ajuns în optimi de finală la Wimbledon

Giosanu Catinca / 03.07.2022, 13:45
Veste trăsnet pentru Simona Halep sâmbătă seara. Ce se întâmplă după ce a ajuns în optimi de finală la Wimbledon

Simona Halep a primit o veste bună după eliminarea polonezei Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA). Fostul lider mondial a suferit mult în ultima perioadă de timp și nu credea că o va mai surprinde ceva. Ce se întâmplă după ce a ajuns în optimi de finală la Wimbledon.

Simona Halep a primit o veste extraordinară

Simona Halep a devenit a doua favorită la câștigarea Wimbledon 2022. Sportiva de la malul mării a jucat excelent în meciul cu Magdalena Frech (24 de ani, 92 WTA) în turul trei de la Wimbledon. Ea a învins-o cu 6-4, 6-1, pe sportiva din Polonia și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la All England Club.

Spre deosebire de Simona Halep, liderul mondial Iga Swiatek a fost eliminată în turul 3 la Wimbledon 2022. Poloneza nu i-a putut face față lui Alize Cornet. Franțuzoaica a umilit-o pe sportiva care avea o serie de 37 de victorii la rând.

Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon

Înfrângerea surprinzătoare a liderului mondial i-a determinat pe bookmakeri să actualizeze cotele pentru câștigarea Wimbledon 2022.

Principala favorită a turneului de Grand Slam de la Wimbledon este Ons Jabeur (27 de ani, 2 WTA). Tunsianca este urmată de Simona Halep. Așadar, fiica lui Stere are drum liber spre marele trofeu.

Cu cine va juca Simona Halep în optimi la Wimbledon

Campioana noastră va lupta pentru un loc în sferturile de finală de la Wimbledon cu iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA). Jucătoarea din Spania a trecut în turul III de Petra Kvitova (locul 26 WTA), scor 7-5, 7-6.

Odată cu accederea în optimile de la Wimbledon, Simona Halep a obținut un cec de peste 230.000 de dolari.

În cazul în care o va învinge pe sportiva din Polonia, jucătoarea de la malul mării va câștiga 400.000 de dolari. La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club cu privire la războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin.