Veste tristă despre viitorul lui Sinisa Mihajlovic! Ce se întâmplă cu antrenorul care suferă de leucemie

Andrei Alexandra 07.09.2022, 14:53
Veste tristă despre viitorul lui Sinisa Mihajlovic! Ce se întâmplă cu antrenorul care suferă de leucemie

Bologna FC, club din Serie A, a transmis prin interemdiul unui comunicat oficial că Sinisa Mihajlovic (53 de ani) nu va mai fi antrenorul echipei. Acesta suferă de leucemie, boală extrem de complicată care i-a recidivat la începutul acestui an.

„A fost cea mai dificilă decizie”. Sinisa Mihajlovic se desparte de Bologna după trei ani și jumătate

Sinisa Mihajlovic a fost instalat pe banca tehnică a celor de la Bologna FC în ianuarie 2019 și avea planuri mari alături de formația din nordul Italiei. Din nefericire, în vara aceluiași an a primit o veste groaznică. Tehnicianul sârb a aflat că suferă de leucemie și a fost nevoie să stea departe de antrenorat o perioadă de timp, pentru a se supune tratamentelor necesare.

Totuși, în august 2019 a făcut efortul de a reveni pe banca tehnică a echipei și a stat la marginea terenului în disputa Bologna – Spal 1-0.

A urmat o luptă continuă pe care Mihajlovic a purtat-o cu boala cruntă, însă din cele din urmă a fost declarat vindecat.

Din nefericire, primăvara anului 2022 a venit cu o veste dureroasă. În martie, sârbul a aflat că leucemia i-a recidivat și trebuie să ajungă din nou pe patul de spital. În ultimele luni, el a stat mai mult departe de echipă, iar marți, 6 septembrie, clubul Bologna a anunțat că i-a desfăcut oficial contractul.

A fost cea mai dificilă decizie pe care am luat-o de când sunt preşedintele Bologna. În ultimii ani am trăit împreună cu Sinisa momente frumoase şi dureroase. Care au cimentat o relaţie nu doar profesională, ci mai presus de toate umană.

Mihajlovic a înfruntat boala cu curaj şi hotărâre din ziua în care a vrut să-şi facă publică starea de sănătate, într-o conferinţă de presă emoţionantă. De atunci, în ciuda internărilor şi a efectelor grele ale tratamentelor la care a fost supus, a rămas mereu aproape de echipă, depunând toate eforturile pentru a fi în contact cu jucătorii.

„A venit timpul pentru o schimbare”

Acum, din păcate, a venit timpul pentru o schimbare a conducerii tehnice. O decizie dureroasă pe care a trebuit să o luăm pentru binele echipei şi al clubului. Dar chiar dacă Sinisa Mihajlovic nu va mai fi de astăzi antrenorul lui Bologna, acest club şi toţi oamenii care lucrează aici îi vor fi mereu alături până la recuperarea completă şi totală şi în restul carierei”, a transmis Joey Saputo, președintele clubului Bologna, potrivit bolognafc.it.

Boala lui Sinisa Mihajlovic a recidivat în martie

În 2019, când a fost diagnosticat pentru prima oară cu leucemie, Sinisa Mihajlovic a recunoscut că vestea l-a pus la pământ și timp de câteva zile bune a plâns neîncetat. Însă, în martie 2022, când a aflat crunta veste că boala a recidivat, tehnicianul a avut un discurs schimbat:

„Va trebui să plec din nou ca să mă internez la Sant’Orsola. Unde ştiu că sunt pe mâini extraordinare. Spre deosebire de acum doi ani şi jumătate, acum mă duc mult mai senin. Știu ce va trebui să fac şi situaţia mea este alta. Sper să nu dureze mult, dar voi lipsi de la câteva meciuri. Însă am tot ce-mi trebuie ca să urmăresc echipa de la distanţă.

Cu siguranţă că acest început de an nu a fost unul norocos. Sunt sigur că vor lupta pentru mine (n.r. jucătorii) şi eu voi lupta pentru ei. De asemenea, îi rog pe fanii minunaţi ai Bolognei să mă susţină în această luptă.

Asta am vrut să vă spun şi vreau doar să vă rog să-mi respectaţi dreptul la intimitate. Vorbiţi despre Mihailovic, dar lăsaţi-l în pace pe Sinisa”, spunea Mihajlovic, potrivit Tuttomercato.web.

De-a lungul carierei de antrenor, Sinisa Mihajlovic le-a pregătit pe Bologna, Catania, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Torino și Sporting Lisabona.

De asemenea, în intervalul 2006 – 2008 a fost secundul lui Roberto Mancini la Inter, iar în perioada mai 2012 – noiembrie 2013 a fost selecționerul Serbiei.

Pe 10 august 2022, Sinisa Mihajlovic s-a întors pe teren într-un Bologna – Cosenza 1-0 și a fost protagonistul unor momente emoționante.