Vestea primită de belgieni după eşecul neaşteptat de la Mondial: „Am fost surprinşi”

George Drafta 02.12.2022, 20:54
Vestea primită de belgieni după eşecul neaşteptat de la Mondial: „Am fost surprinşi”

Belgia a fost una dintre marile decepţii ale turneului final din Qatar. Deşi văzută cu şanse bune chiar şi la cucerirrea trofeului, trupa „dracilor roşii” se va întoarce acasă imediat după faza grupelor.

Degeaba au început bine competiţia cu succesul în faţa Canadei, că De Bruyne & Co nu au continuat-o la fel. Eşecul contra Marocului i-a pus în situaţia să aibă un meci de totul sau nimic în faţa vicecampioanei mondiale, Croaţia. Iar remiza albă i-a trimis acasă. Ratările imense ale lui Lukaku i-au împiedicat să reediteze optimea de finală de la ediţia precedentă, împotriva Japoniei. Iar supărarea a fost imensă după ultimul fluier al arbitrului. Autorul unicul gol al Belgiei în Qatar, Michy Batshuayi a dezvăluit care a fost starea de spirit a lui şi a coechipierilor săi după un eşec total neaşteptat.

„Bineînţeles că sunt dezamăgit. Am fost eliminaţi, am ieşit din competiţie. Sunt atacant şi aş fi vrut să ajut echipa. Este dezamăgitor să fim eliminaţi astfel. Am câştigat o singură dată. Belgia trebuie să joace mai bine. Este dezamăgitor”, a fost prima reacţie a atacantului preluat de AFP.

Atacantul a marcat singurul gol al Belgiei la acest turneu final
Atacantul a marcat singurul gol al Belgiei la acest turneu final

Moment emoţionant în vestiar

Eliminarea prematură l-a făcut pe selecţionerul Roberto Martinez să renunţe la postul său pe care îl deţinea din august 2016. Anunţul făcut în vestiar imediat după egalul în faţa croaţilor i-a întristat şi mai tare pe jucători.

„Am fost surprinşi de vestea plecării selecţionerului. El ne-a spus asta plângând. Mulţi jucători au plâns, este ultimul turneu pentru câţiva, este Cupa Mondială, nu este un meci amical. Este normal să fie regrete”, a declarat acelaşi Batshuayi.

Roberto Martinez părăseşte conducerea staffului tehnic al „dracilor roşii” cu satisfacţia faptului că naţionala pe care a antrenat-o în ultimii 6 ani a obţinut cea mai importantă performanţă a ei la un Campiona Mondial. La ediţia precedentă din 2018, belgienii au ocupat poziţia a treia, după ce s-au impus în finala mică împotriva Angliei.

„Acesta a fost ultimul meu meci la naționala Belgiei. Nu mai pot continua. Mi-am luat rămas bun de la jucători și staff. Oricum aș fi plecat, indiferent de ceea ce s-ar fi întâmplat, chiar și dacă deveneam campioni mondiali. Decizia era luată înainte de Cupa Mondială”, a transmis spaniolul de 49 de ani.

Doar 4 echipe în carieră

Până să preia naţionala belgiană, Roberto Martinez mai avea doar trei experienţe ca tehnician. Toate în fotbalul englez. Swansea, Wigam şi Everton au fost formaţiile pe care le-a pregătit în perioada 2007-2016. În acest interval, cea mai mare performanţă a fost cucerirea Cupei Angliei cu Wigan, în 2013, după o finală împotriva celor de la Manchester City.

Urmăriți Playsport.ro și pe