Vești de ultimă oră despre Mircea Lucescu. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă. “Aeroportul a fost bombardat”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.02.2022, 12:15
Vești de ultimă oră despre Mircea Lucescu. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă. “Aeroportul a fost bombardat”

Mircea Lucescu a anunțat prin intermediul PlaySport că nu se grăbește să părăsească Ucraina, la scurt timp după ce Rusia a început atacul asupra acestei țări. Între timp însă, Vladimir Putin a ordonat intensificarea asaltului, iar în noaptea de joi spre vineri foarte multe zone din țara vecină au fost lovite de rachete, inclusiv capitala Kiev.

În acest context, antrenorul lui Dinamo Kiev a revenit asupra deciziei inițiale și a plecat vineri dimineață spre România. Informația a fost furnizată de Florin Cernat, fostul fotbalist al echipei din capitala Ucrainei și un apropiat al lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a luat în cele din urmă decizia de a pleca din Ucraina

El a explicat că „Il Luce” a apelat la varianta de a părăsi Ucraina cu mașina, întrucât spațiul aerian al Ucrainei a fost închis pentru zborurile civile. De asemenea, fostul mijlocaș a dezvăluit că se caută variante și pentru ca fotbaliștii campioanei Ucrainei să părăsească țara în cel mai scurt timp posibil.

Aseară am vorbit cu niște prieteni de la Kiev, erau la baza de pregătire a celor de la Dinamo Kiev. Mi-au povestit că toți jucătorii echipei au fost strânși, cazați la baza de pregătire a clubului, cu familii, copii. În cursul zilei de azi așteaptă variante pentru a pleca fiecare în țările lor.

Au și 4 străini, stafful tehnic, sunt acolo Mircea Lucescu și cu secunzii dânsului. Din ce am înțeles, ei au plecat dimineață în drum spre România, cu mașina. Nu au ce să mai facă acolo, toate competițiile sportive s-au anulat, antrenamentele nu se mai fac”, a spus Florin Cernat la Digi 24.

Se confirmă astfel planul dezvăluit de un apropiat al lui „Il Luce” pentru PlaySport

Practic, directorul sportiv al celor de la FC Voluntari a confirmat informația oferită în exclusivitate pentru PlaySport de impresarul Arcadie Zaporojanu. Acesta este de asemenea un apropiat al lui Mircea Lucescu și s-a aflat în aceste zile alături de antrenorul român la baza de pregătire a lui Dinamo Kiev.

El a dezvăluit că a făcut împreună cu „Il Luce” un plan de ieșire din Ucraina, pe care se pare că l-au pus deja în aplicare în cursul zilei de vineri. Zaporojanu a explicat că au ales să nu facă acest lucru joi, deoarece trecuse deja o mare parte din zi.

Vom pleca de aici cu mașina mea, împreună și cu basarabenii din staff, și cu Ognjen Vukojevici, unul dintre secunzi. Dar în niciun caz azi, fiindcă e deja foarte târziu. Orașul e sufocat de ambuteiaje, sunt cozi de câte 50 de kilometri la porțile Kievului. Cei care au plecat de dimineață, abia acum reușesc să iasă pe drumurile spre vest.

O să evităm Transnistria și vom merge undeva spre Cernăuți ca să intrăm în țară prin Moldova. Sunt în jur de 550 de kilometri. În condițiile actuale, nimeni nu știe cât am putea face pe drum. Dar nu cred că e periculos în acea direcție”, a spus Arcadie Zaporojanu.

Răzvan Lucescu, tulburat de situația prin care trece tatăl său în Ucraina. “Mă gândesc mereu la el!” Ce mesaj i-a transmis Mircea Lucescu antrenorului de la PAOK