Mario Iorgulescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare!

Moldoveanu Camelia 09.04.2021, 13:47
Mario Iorgulescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare!

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, și-a primit astăzi sentința. Tânărul acuzat de lipsire de libertate, loviri și alte violențe, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Mario Iorgulescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Mario Iorgulescu a fost condamnat astăzi
Mario Iorgulescu a fost condamnat astăzi

Fiul președintelui LPF a fost acuzat, împreună cu alți 3 complici, că a sechestrat un bărbat și ar fi încercat, prin violență, să îl determine să-și retragă plângerea penală depusă într-un dosar. Aceste acuzații au apărut în 2018, iar astăzi a venit sentința judecătorilor.

Condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino-Mario la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, în varianta simplă, împotriva persoanei vătămate Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ.

În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b, n (de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ) şi o (de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată desfăşoară activităţi sociale, pe distanţa de 100 metri), Cod penal, pe perioada de 5 ani.

În temeiul art.65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi. În temeiul art.396, alin.6, Cod de procedură penală, raportat la art.16, alin.1, litera g, Cod de procedură penală, cu aplicarea art.193, alin.3, Cod penal şi art.158, alin.1 şi alin.2, Cod penal, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul Iorgulescu Gino-Mario, pentru infracţiunea de complicitate la lovire sau alte violenţe, în varianta agravată, prev. de art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.193, alin.1 şi alin.2, Cod penal, împotriva persoanei vătămate Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ, ca efect al retragerii plângerii prealabile. În temeiul art.72, alin.1, Cod penal, deduce reţinerea de la data de 6.IX.2016 la data de 7.IX.2016, precum şi arestul preventiv pe perioada 15.IX.2016-12.X.2016, inclusiv. III.
 portal.just.ro

În primă fază, fiul lui Gino a fost pus sub control judiciar de către Primăria Sectorului 3. După ce procurorii au făcut apel, astăzi a venit sentința de 3 ani de închisoare cu executare din partea Tribunalul București.

Fiul președintelui LPF este judecat și pentru omor

Un an mai târziu de la prima acuzație, adică în 2019, Mario a fost trimis în judecată și pentru că a cauzat un accident mortal. La acea vreme el ar fi condus cu o alcoolemie de 1,96 g/l, fiind și sub influența cocainei. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a ajuns în această stare pe fondul unei crize de gelozie care i-a provocat și o stare accentuată de furie.

Mario Iorgulescu este acuzat și de omor
Mario Iorgulescu este acuzat și de omor

Inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,

Avocații inculpatului au depus o cerere de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă. La finalul anului trecut, Tribunalul București a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia.

Este de menționat faptul că la două săptămâni de la accident, Mario a fost dus de către părinți în Italia, de unde nu s-a mai întors. Bărbatul care a decedat era tatăl a doi copii, o fetiță de 6 ani și un băiețel de 4 luni.

Urmăriți Playsport.ro și pe