Vești proaste pentru naționala Argentinei cu doar două zile înaintea începerii Cupei Mondiale din Qatar

Ștefănescu Dragoș 18.11.2022, 09:02
Vești proaste pentru naționala Argentinei cu doar două zile înaintea începerii Cupei Mondiale din Qatar

Naționala Argentinei este una dintre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar. Echipa sud-americană a suferit însă două pierderi importante cu doar două zile înaintea startului competiției.

Două pierderi importante pentru naționala Argentinei

Mai sunt două zile până la startul Cupei Mondiale din Qatar, iar echipele fac ultimele pregătiri pentru meciurile de foc ce urmează.

Naționala Argentinei este una dintre favoritele la câștigarea marelui trofeu. Sud-americanii au efectuat joi primul antreament în Qatar. Din păcate, au înregistrat și primele pierderi. Nicolas Gonzalez, jucătorul Fiorentinei, s-a accidentat și nu va putea juca în Qatar. În locul său a fost convocat de urgență Angel Correa, jucătorul lui Atletico Madrid. La numai o oră de la această veste proastă, argentineinii au anunțat că și Joaquin Correa a suferit o accidentare și nu va fi disponibil pentru Cupa Mondială. În locul atacantului lui Inter Milano a fost chemat Thiago Almada (21 de ani), jucătorul lui Atlanta United.

Jucătorul Joaquin Correa iese din lotul pentru Cupa Mondială din cauza unei accidentări. Thiago Almada a fost convocat”, au anunțat argentinienii.

Argentina face parte din Grupa C, alături de Polonia, Mexic și Arabia Saudită. Sud-americanii vor debuta la Cupa Mondială pe data de 22 noiembrie, împotriva Arabiei Saudite. Al doilea meci al Argentinei este cel împotriva Mexicului, pe 26 noiembrie. Pe 30 noiembrie, naționala sud-americană va înfrunta Polonia în ultima etapă a fazei grupelor.

Lotul Argentinei pentru Cupa Mondială din Qatar

Portari: Emiliano Martinez (Aston Villa), Geronimo Rulli (Villarreal), Franco Armani (River Plate)

Fundași: Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), German Pezzella (Real Betis), Nicolas Otamendi (Benfica), Lisandro Martinez (Manchester United), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolas Tagliafico (Lyon), Juan Foyth (Villarreal)

Mijlocași: Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Leandro Paredes (Juventus), Alexis Mac Allister (Brighton), Guido Rodriguez (Real Betis), Alejandro ”Papu” Gomez (Sevilla), Enzo Fernandez (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen)

Atacanți: Angel Di Maria (Juventus), Lautaro Martinez (Inter), Julian Alvarez (Manchester City), Angel Correa (Atletico Madrid), Thiago Almada (Atlanta), Paulo Dyala (AS Roma), Lionel Messi (PSG)

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au ”închiriat” suporteri pentru festivitățile de deschidere

Campionatul Mondial de fotbal va începe pe 20 noiembrie și este așteptat cu înfrigurare de toți iubitorii sportului rege. Totuși, competiția este umbrită de numeroase controverse.

Presa internațională susține că organizatorii recurg la orice metode pentru a ieși totul perfect. Se pare că cei din Qatar au ”închiriat” chiar și suporteri pakistanezi pentru fesitivitățile de dinaintea începerii competiției. Pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri în care apar suporteri ai Braziliei, Portugaliei, Argentinei, Camerunului și ai Tunisiei. Comportamentul acestora pare însă a fi foarte atent pregătit, astfel că au apărut dubii în privința veridicității lor. Potrivit The Sun, se ridică totodată întrebarea de ce fanii au ajuns în Qatar cu mai mult de o săptămână înaintea începerii competiției.

În plus, sunt multe voci care susțin că sunt aceiași „fani” în videoclipuri separate care-și manifestă  sprijinul lor pentru diferite țări. Absența suporterilor de sex feminin a produs de asemenea indignare.

În replică, șeful comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Qatar a respins categoric toate aceste acuzații.